Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 25. kedd
F1

Verstappen: Még nem tudom, hol leszek 2020 után

Max Verstappennek nem titkolt célja, hogy mielőbb világbajnok lehessen a Formula-1-ben, ennek érdekében pedig kész lenne akár el is hagyni a Red Bullt, amennyiben nem kap tőlük erre alkalmas autót.

Max Verstappen szerződése 2020 végén jár le a Red Bull-lal, ami azt jelenti, hogy a 2016-os előléptetésével együtt négy és fél éve lesz már akkor a bikák szolgálatában. Ez idő alatt a Red Bull dobta a Renault erőforrásait és Hondára váltott át, amely kapcsolat ígéretesen indult az idén, Verstappen két győzelmével.

Bár édesapja, Jos nem elégedett azzal a fejlődéssel, amit az energiaitalosok 2019 során mutattak, Max egyáltalán nincs kétségbeesve, hiszen még mindig csak 22 éves: „Nem igazán aggódom! Először is meg fogom nézni, mi mindent ígértek, aztán pedig megvizsgálom, mi valósult meg ezekből” – nyilatkozta Verstappen az Auto Motor und Sportnak.„Versenyeket akarunk nyerni, jövőre pedig a világbajnoki címet szeretnénk megszerezni, lényegében mind ezért vagyunk itt. A Red Bull is és én is ezen dolgozunk, de még megannyi kérdőjel lengi körül a 2020 utáni időszakot. Ki tudja, mi fog történni az F1-ben? Ezért várok ki, nem szeretnék semmit sem elsietni” – mondta a holland a jövőjével kapcsolatban.

Egyértelmű, hogy amennyiben Verstappen nem a Red Bull-lal képzeli el a jövőjét, akkor a Ferrari, vagy a Mercedes lehet a következő állomás karrierjében, miután mindkét csapat erősebb motorral rendelkezett a közelmúltban, mint az osztrákok: „Azok után az évek után, hogy a csapat megnyerte a bajnoki címeket, a motorerőhiány kibabrált velünk. Mindig is az volt a filozófiánk, hogy legyen egy szilárd alapunk, aztán pedig majd fejlesztünk, ahogyan bírunk. Így ment ez 2010 és 2013 között is. Azóta viszont a többiek sokat léptek előre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?