DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Jobbá tehetném a Ferrarit, de nem célom

Újra válaszolt a megunhatatlan kérdésre Lewis Hamilton: csatlakozik-e egy napon a Ferrarihoz. Az elképzelés szép és jó, megmozgatja fantáziáját – de nem tervezi elhagyni a „szeretettel teli” Mercedest.

Az Olasz Nagydíj környékén újra feltették a klasszikus kérdést a 34 éves – koránál fogva elkerülhetetlenül pályafutása végéhez közeledő – Lewis Hamiltonnak, lehúz-e még visszavonulása előtt pár évet a Ferrarinál. Az ötszörös világbajnok elmondta, még fanatikus rajongók is hívják a vörös istállóhoz, mégsem valószínű, hogy elhagyja a Mercedest. Most a Blick kérdezősködött ugyanerről.

„Sokak számára a Ferrari karrierjük utolsó álma” – kezdte a bulvárlapnak válaszát Hamilton. „Én azonban nem tartozom közéjük. Én 13 éves korom óta a Mercedes család tagja vagyok, ez pedig aligha változik már meg.”



„Nem kételkedem abban, hogy jobbá tudnék tenne ezt-azt náluk” – játszott el a gondolattal, hogy a Scuderiánál jelentős változásokat eredményezne személye. Ugyanakkor már a következő mondatában elejét is vette annak, hogy valaki többet lásson ebbe a gondolatba: „Azonban ez nem a célom. Hat évig tartott, amíg a Mercedes győztes csapattá vált, és a csúcson sikerült maradnia. Most szeretettel, elismeréssel, csodálattal és tisztelettel teli atmoszféra jellemez minket. Erről egyszerűen nem mond le az ember.”

Korábban Hamilton úgy fogalmazott, Ferrarit az utcán is vezethet – friss Instagram-posztjával pedig be is bizonyította:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Happy Sunday World. Who wants to come for a ride with me?

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés,

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: