DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Abiteboul: Ezért nem ment Hülkenberg a Haashoz

Jelenlegi csapatfőnöke tudja, miért nem írt alá a Haashoz a 2020-ra még mindig ülés nélkül maradó Nico Hülkenberg. Szerinte a karrierje zenitjén már túl van a német, így nem menne el akárhová.

Már köztudott, hogy 2020-tól Esteban Ocon lesz Daniel Ricciardo csapattársa a Renault-nál, ami azt jelenti, hogy perpillanat nincs ülése a 32 éves Nico Hülkenbergnek a következő szezonra. Bár arról szólnak a hírek, hogy a Red Bull talán mutat iránta némi érdeklődést, mégis az a legvalószínűbb, hogy az Alfánál kap ülést, ha egyáltalán kap.

Ott ugyanis régi jó barátja, Frederic Vasseur a csapatfőnök, akivel közösen nyerték meg annak a idején előbb a Formula-3-a, majd a Formula-2-es bajnoki címet is, így mindkét fél elismerte, természetes, hogy beszélgettek a német pilóta jövőjét illetően.



Korábban a Hasszal hozták hírbe Hülkenberget, azonban az amerikai istálló is bejelentette már hetekkel ezelőtt, hogy változatlan felállásban vágnak neki 2020-nak is, mostani csapatfőnöke, Cyril Abiteboul pedig tudja is, mi annak az oka, hogy nem tudtak megállapodni egymással a felek.

„Meg kell néznünk, Nico a karrierje mely szakaszában tart már” – mondta az orosz Championat lapnak Abiteboul. „Ráadásul ő az a személy, aki nem azért szeretne a Formula-1-ben maradni, hogy a Formula-1-ben legyen. Számára az F1 egy ambíció, egy kihívás, egy utazás, nem csak egy hely, ahol éppen lenni szeretne.”

„Számára fontos, hogy elérje a céljait, Nico pedig már elég tapasztalt ahhoz, hogy megértse, ezeket a Hasszal nem tudta volna megvalósítani. Nem szeretnék tiszteletlennek tűnni persze velük szemben sem, de nyilvánvaló, hogy a Hasszal nem tudta volna elérni a kitűzött céljait. Nico nem olyasvalaki, akiből hiányzik az ambíció és a győzni akarás” – zárta Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: