DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hülkenberg az Alfa Romeóval tárgyalt

A Renault-nál ülését elveszítő Nico Hülkenberg elismerte, beszélt korábbi jó barátjával, az Alfa Romeo csapatát irányító Frederic Vasseurrel a jövőjét illetően. Pár héten belül várható a döntése.

Nico Hülkenberg kontraktusa ez év végén lejár a Renault-nál, a francia istállónál pedig inkább Esteban Oconnak szavaztak bizalmat 2020-ra, így a 32 esztendős német versenyzőnek új csapat után kell néznie.

Mivel nem számíthatunk egy olyan bombahírre, mint 2016 végén, mikor Nico Rosberg bejelentette visszavonulását, ezért két reális lehetősége maradt Hülkenbergnek: a Williams és az Alfa Romeo. Előbbi nem igazán versenyképes, utóbbinál pedig nehéz lenne helyet csinálni neki, mivel Raikkönennek 2020 végéig van szerződése, Giovinazzi pedig egyre jobb teljesítményt nyújt, ráadásul őt a Ferrari tolja. Ugyanakkor Hülkenbergnek van az Alfánál egy régi jó ismerőse.

Valószínű, hogy egyiküknek nem jut hely jövőre


Az istálló csapatfőnöke az a Frederic Vasseur, akivel már azóta jóban vannak, hogy az eddig dobogót sem szerző pilóta az utánpótlás sorozatokban vitézkedett: „Senki sem ismeri nálam jobban Nicót. Az én csapatommal lett bajnok a Formula-2-ben és a Formula-3-ban is, illetve 2017-ben segítettem neki akkor is, mikor a Renault-hoz került” – mondta Vasseur.

Hülkenberg tudatta a nagyvilággal, hogy néhány hetet még várniuk kell arra, hogy kiderüljön marad-e az F1-ben, s ha igen, akkor melyik csapattal, milyen szerepkörben: „Semmit sem mondhatunk biztosra, de ez az évnek az az időszaka, mikor a határidők elkezdenek szorítani. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

„Természetes, hogy beszéltem Frederickel. Régóta ismerem már őt és jó barátok is vagyunk, még szép, hogy beszéltünk. Ha azonban nem sikerülne ülést találnom 2020-ra, nem biztos, hogy később visszatérnék. Persze erre most nehéz válaszolni, de ha találok az F1-en túl valami olyat, ami tetszik, akkor nem fogok visszajönni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: