DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Ne legyen az F1-ből pankráció

A Red Bull pilótája semmiképp sem szeretné, ha az F1 vezetősége olyan kitalált és mű eszközökkel élne, mint amilyeneket a pankrációban alkalmaznak. Szerinte nem kell mindent megbolygatni.

A Formula-1-ben számos dolog megváltozott, sok egyéb pedig változás alatt áll, amióta a Liberty Media lett a tulajdonos. Az amerikai vállalat igyekszik izgalmasabbá, nézőbarátabbá és modernebbé tenni a sorozatot, ám vannak, akik szerint bizonyos elképzeléseik a túlzás kategóriájába esnek. Közéjük tartozik Max Verstappen is, aki az időmérő edzés megvariálásával kapcsolatban nyilatkozta, hogy szerinte erre semmi szükség.

 verstappen-portre-2018-2



„Találkoztunk a Formula-1 tulajdonosaival. Sokat beszéltünk arról, pilótaként mi miket szeretnénk. Semmiképp sem akarjuk, ha olyan irányba mennénk el, mint a pankráció, amiben minden mű és kitalált. Egyértelművé tettük, hogy ezt nem akarjuk. Szerintem az időmérő edzés úgy jó, ahogy van, nem tudom, mit kellene változtatni rajta” – idézte őt a PlanetF1.

Verstappen az utóbbi időben több bejelentett hírrel kapcsolatban is kifejtette negatív véleményét. A rekord hosszúságú 2020-as versenynaptárról azt mondta, „válásokhoz fog vezetni”, a 2021-es autókkal kapcsolatban pedig azt kifogásolta, mennyire nehezek lesznek.

„Jelen állás szerint az autók három másodperccel lassabbak lennének. Ez sok. Szerintem könnyebbé kellene tenni őket, de a hibrid rendszerrel és az akkumulátorokkal ez elég nehéz feladat” – magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: