DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Válások lesznek a naptár miatt

A 22 futamos F1-es versenynaptár még nagyobb kihívás elé állítja a csapatokat - Max Verstappen és Sergio Perez is aggódik a szerelők, illetve a családjaik miatt.

A 2020-as lesz a Formula-1 történetének eddigi leghosszabb szezonja, hiszen huszonkét futamot rendeznek majd - Hockenheim helyett Hanoi és Zandvoort érkezik, így pedig még több versenyre kell utazniuk a csapatoknak. Max Verstappen éppen emiatt aggódik: szerinte a szerelőket, csapattagokat egyszerűen nem veszik itt figyelembe.

"Nem értek egyet a 22 futammal, szerintem csak ki kellene választani a legjobb pályákat és azokon versenyezni. Tudom, hogy pénzt akarnak keresni, de a szerelőkre is gondolniuk kellene. Megérkeznek hétfőn, vagy kedden, hogy felépítsenek mindent, miközben a nagyfőnökök talán megérkeznek szombaton, aztán még a futam alatt hazarepülnek."

versta



"Számukra ez nem probléma, könnyen megoldanak akár 30 futamot is, mert csak három napot vannak távol. A legtöbb embernek azonban ez minimum öt-hat napot jelent és nem magunk miatt mondom ezt, hanem a szerelők miatt, akiknél azonnal jönnek majd a válások is, ha ez tovább emelkedik" - tette hozzá a holland a Motorsport kérdésére.

Verstappennel maximálisan egyetért a Racing Point versenyzője, Sergio Perez is. "Ez nagyon sok, nem nekünk, mi szeretünk versenyezni, habár ez elég nagy elkötelezettséget jelent, mert nemcsak versenyzünk, hanem szimulátorozunk, szponzori eseményeken veszünk részt, fittnek kell lennünk, szóval sok, túlmegy a határon" - fogalmazott a mexikiói.

"De a szerelők itt vannak már hétfőn, néha itt maradnak még kedden is, szóval szerintem ez már most ia nagyon sok azoknak az embereknek, akik a csapatoknál dolgoznak. Kétlem, hogy túl sok magánéletük, szociális életük lenne így, szóval ez nagyon kemény. Lesz egy pont, amikor talán el kell gondolkodni azon, hogy két brigád legyen és váltogassuk őket" - mondta Perez, aki hozzátette, hogy most már neki is családja van, reméli, hogy nem válnak el tőle...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: