DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hakkinen: A McLaren-Mercedes visszatérhet az élre

A kétszeres világbajnok Mika Hakkinen örül, hogy újból egyesül a Mclaren és a Mercedes, amely kombinációval szerezte világbajnoki elsőségeit 1998-ban és 1999-ben. A McLaren újból élcsapat lehet.

Mika Hakkinen 1998-ban, majd a rákövetkező évben is világbajnok tudott lenni a McLaren-Mercedesszel, utána pedig Lewis Hamilton is elérte a végső sikert 2008-ban. Közben többször is volt, hogy a wokingiak valamelyik, vagy akár mindkét pilótája egy-két ponttal maradt le a végső sikerről.

Aztán 2015-től a Honda erőforrásait kezdte el használni a McLaren, miután a Mercedes sokkal inkább a gyári csapatára koncentrált az F1-ben, azonban ez a házasság három kínkeserves esztendő után kiábrándító véget ért. Ugyancsak három év után a McLaren és a Renault útjai is különválnak, s a wokingi csapat visszakapja a stuttgartiak erőforrásait 2021-től.

Hakkinen a 2001-es Japán Nagydíjon


Az istálló korábbi világbajnoka, Mika Hakkinen szerint ettől újra tényező lehet a felemelkedőben lévő McLaren: „Nagyszerű látni, hogy a McLaren végre újból versenyképes bizonyos szinten, az e heti hírek pedig elég jelentős változásokat hoznak majd, hiszen visszatérnek a Mercedes erőforrásaihoz 2021-től.”

„Mindkét világbajnoki címem velük nyertem meg, s pont ezen a héten van a 18. évfordulója a velük aratott utolsó, 20. F1-es sikeremnek. Ez a partnerség nagyszerűen működött a múltban, a csapatfőnök Andres Seidl pedig rendkívül fontos tényezőnek nevezte ezt az üzletet annak érdekében, hogy a McLaren visszatérhessen a csúcsra.”

„Ugyan még az idei szezon sem ért véget, de már mindenki a 2020-as és 2021-es évekre gondol, amikor is az új szabályok és autók lehetővé teszik majd, hogy még több csapat harcolhasson a győzelmekért. Nagyon fontos ez, hogy a McLaren visszatérjen az élre, hogy csatázhasson a Ferrarival, a Mercedesszel és a Red Bull-lal, de nem csak számukra, hanem a Formula-1 számára is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: