DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

F1: Köszönjük, de nem tárgyalunk senkivel

A Formula-1 hivatalos közleményt adott ki a 2021-ben potenciálisan érkező új spanyol csapattal kapcsolatban, amelyben tiszta vizet öntöttek a pohárba a sajtóhírekre reagálva.

Ahogy arról beszámoltunk, egy spanyol csapattal kapcsolatban nagyon komolyan felmerült, hogy 2021-ben beszállna a Formula-1-be - a hírek szerint vannak már F1-es szakembereik, vannak pilótajelöltjeik és határozottan azt tervezik, hogy az életbe lépő költséglimit miatt csatlakoznak a száguldó cirkuszhoz.

startreal



A Formula-1 vezetése korábban már elmondta, hogy új csapatoknak 2022-től lehet csak hely a rajtrácson, most pedig reagáltak is a Camposszal kapcsolatos hírekre. Ahogy a hivatalos közlemény írja, az utóbbi napok híreivel kapcsolatban, melyek arról szólnak, hogy csapatok érkeznének a Formula-1-be, "nagyra értékelik az érdeklődést", de megerősíthetik, hogy "nincs komoly tárgyalás egyetlen személlyel, vagy céggel sem" arról, hogy új csapattal bővülne a mezőny.

Érdekes persze, hogy akkor a Camposszal kapcsolatban miért merült fel mindez, hiszen Jean Todt és Ross Brawn is elmondta az utóbbi bő egy hónap során, hogy egyelőre nincs ilyen opció. A Campos előtt egyébként egyetlen másik istállót, a Panthera Team Asia formációt említették név szerint a sajtóhírek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: