DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Montezemolo csendre intené Leclerc-t

A Ferrari korábbi vezére szerint ha vele beszélne így az egyik pilóta, akkor annak lenne folytatása - előhozott egy példát, amikor Rubens Barrichello panaszkodott Michael Schumacher miatt.

Luca di Montezemolo szerint ha ő irányítaná a Ferrarit, alaposan rendet tenne a jelenlegi helyzetben - mint ismert, most már sorozatban harmadik alkalommal érződött egyre komolyabb ellentét Sebastian Vettel és Charles Leclerc között, a csapat pedig nyilvánosan próbálta elvenni ezek élét. Ettől még a háttérben persze lehettek határozottak Mattia Binottóék, mindenesetre Montezemolo nem kertelt:

"Ha Leclerc velem beszélt volna így a rádióban, akkor néhány szónál többet hallott volna tőlem az irodában" - mondta az oroszországi esettel kapcsolatban az olasz Corriere dello Sport kérdésére. Érdekes vélemény, tekintve, hogy úgy tűnt, Vettel nem tartotta be az alku rá eső részét, Leclerc pedig ezt kérte számon a csapaton - Montezemolo szerint viszont az ilyen jellegű panaszkodás nem fér bele.

montezemolo



"Emlékszem egy szituációra, amikor Rubens Barrichello volt nagyon mérges egy eset miatt, amikor Ausztriában Schumachert részesítettük előnyben. Azt mondtam neki, hogy meg fogod tenni azt, amire kérünk és ennyi a történet" - idézett fel egy esetet abból az időből, amikor a Ferrarinál nem merültek fel a mostanihoz hasonló problémák...

"Azt viszont elmondhatom, hogy Leclerc a generációja egyik legjobbja és sokan, akik írnak a Formula-1-ről, keveset tudnak a sportról: többször kérdezik tőlem, hogy mennyire hasonlított Schumacher Laudára, pedig teljesen különböző generációkról beszélünk" - tette hozzá a 72 éves Montezemolo, aki Niki Lauda idejében csapatfőnök, a Schumacher-érában pedig elnök volt a Ferrarinál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: