DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Red Bull: Egy erős második versenyzőre van szükségünk

Dr. Helmut Marko elmondta, 2020-ban a világbajnoki címért szeretnének harcolni, de nem csak Verstappennel, hanem a csapattal is, így egy erős második versenyzőre van szükségük.

 

A Red Bull Racing tanácsadója, Dr. Helmut Marko korábban azt nyilatkozta, kizárólag Pierre Gasly és az idén pont a francia helyére beültetett Alexander Albon között dől majd el, ki lesz Max Verstappen csapattársa a bikáknál 2020-ban.

Azonban egyre több pletyka érkezik arról, hogy Hülkenberg esetleg az energiaitalosoknál köthet ki jövőre, maga Nico Rosberg is ezt javasolta a Red Bullnak. Azonban Marko legutóbbi nyilatkozata alapján talán még az sem zárható ki, hogy az orosz Danyiil Kvjatot mégiscsak számításba veszik a döntés meghozatalakor.

„Kvjatnak jó szezont fut. Sajnos nem volt szerencsés a műszaki oldalról, de pontosan azt hozza, amit elvártunk tőle. Pontosan tudjuk, mire képes” – mondta Marko Kvjatról az orosz Tass lapnak, aki azért talán kissé túl is teljesítette az elvárásokat németországi dobogós helyezésével.

Kvjat és Verstappen jövőre egy csapatban lesznek?


„Danyiil már felnőtt, nem az érzelmei irányítják. Kétségtelen tény, hogy folyamatosan fejlődik” – szögezte le a Red Bull tanácsadója, aki elmondta azt is, hogy nem csak az a céljuk jövőre, hogy Verstappennel megszerezzék a világbajnoki címet, de a konstruktőri elsőségért is szeretnének harcban lenni: „Az a célunk a következő szezonra, hogy ismét megszerezzük a konstruktőri bajnoki címet, ehhez pedig szükségünk lesz egy jó második pilótára!”

Danyiil Kvjat elárulta, hogy ő a Toro Rossónál is jól érzi magát és a legfontosabb, hogy jövőre is a mezőny tagja lehet: „A legfőbb, hogy az F1-ben maradhatok. Ez az idei kemény munkám jutalma. Minden vágyam, hogy F1-es versenyző legyek, a Toro Rossót pedig egyenesen imádom” – nyilatkozta az Izvestia hírügynökségnek az orosz.

„Hagyom, hogy summázzák az idei évemet a főnökeim, minden, amit elmondhatok, hogy én elégedett vagyok saját magammal. Rengeteg pazar versenyem volt, összejött egy dobogó is a csapat számára – hosszú idő után először. Kevesebb hibát vétek már és jobban tudom kontrollálni magamat a volán mögött.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: