DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Vettel tényleg visszahozná a V12-eseket

Nem csak egy elkeseredett panasz volt a német részéről az Orosz Nagydíjon elhangzott rádiózás, a Ferrari pilótája tényleg nem kedveli a hibrid erőforrásokat. De szerinte a nézők sem.

Sebastian Vettel egy, a hibrid rendszerhez köthető műszaki hiba miatt az élről volt kénytelen feladni az Orosz Nagydíjat, amihez egy „hozzák vissza a kib*szott V12-eseket” rádióüzenetet fűzött hozzá. Ezt utólag kifejtve elismerte, hogy megnyilvánulása keserű volt, de egyben őszinte is, ugyanis nem igazán szívleli a jelenleg használt hibrid V6-osokat.

 ferrari-szocsi-action1



„Nyilván erre nincs lehetőség” – magyarázta. „Ezek az erőforrások nagyon érdekesek és összetettek, de a véleményem meg van róluk. Nem hiszem, hogy a versenyzők és a nézők annyira értékelik ezeket. Abban a pillanatban nyilván elkeseredett voltam, mert kezdett jól alakulni a délutánom. Műszaki hiba után az első reakció nem a legpozitívabb” – idézte őt a Crash.net.

Vettel kiesésével a vezető helyet csapattársa, Charles Leclerc örökölte volna meg, ám a virtuális biztonsági autós fázist kihasználva a két Mercedes elé tudott vágni a ferrarisnak, így a vörösök néhány másodperc alatt elbukták a vezető helyeket. A csapatfőnök leszögezte, Vettelnek az erőforrás megóvása érdekében muszáj volt haladéktalanul leparkolnia.

„Biztonsági okokból azonnal megállítottuk. Kár érte, mert 100 méterre volt egy kijárat” – magyarázta Mattia Binotto, aki azt is elárulta, Vettelre valószínűleg nem vár rajtbüntetés a következő futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: