DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen a hibás a Q1-es kiesésért, Giovinazzi Q3-közelben

A finn is bevallja, ezt ő szúrta el: gyorskörén elhibázott egy kanyart, így épp Giovinazzi előzte meg – aki nem volt messze a Q3-ba kerüléstől sem, és újabb pontszerzést vizionál az Orosz Nagydíjon.

A szabadedzéseken nem bizonyult versenyképesnek a középmezőny mércéjével az Alfa Romeo Szocsiban, de Kimi Raikkönen kiesése a Q1-ben így is meglepetést okozott. A finn elszúrt egy kanyart, így épp a mögötte érkező csapattárs, Antonio Giovinazzi ütötte ki a továbbjutó 15. helyről.

„Eddig nehéz hétvége volt, de az időmérőn már sokkal jobb lett az érzet” – értékelt a csapat sajtóanyagában az időmérőt 16. helyen záró Raikkönen. „Nagy változásokat eszközöltünk délután, és az autón sikerült ezáltal jelentősen javítani. Lejjebb tudtam tornázni a köridőm, de sajnos elkövettem egy apró hibát, a 10-es kanyarban szélesen fordultam, és a hátsó egyenesben minden tempót elveszítettem. Ennyi volt, nélküle simán a Q2-ben lehettem volna.”



Giovinazzi teljesítménye ezúttal megérdemli az elismerést: a Q2-ben riválisokat legyőzve a 13. helyen végzett (az előtte záró Gasly rajtbüntetése miatt egy további rajtpozíciót nyer vasárnap), ráadásul a középső szakasz szoros eredménytábláján csak két tizedmásodperc választotta el a hetedik pozíciótól.

„Mindent megpróbáltam, de a végén épp egy kicsivel lemaradtunk a legjobb tízről” – nyilatkozott optimistán az utóbbi két versenyhétvégén pontot szerző olasz. „A 12. helyről indulni a gumiválasztás lehetőségével kis előny lehet számomra. Nehéz megmondani, hol állunk, ha versenytempóról van szó, de remélem, harcban leszünk holnap. Természetesen többet szerettünk volna, ha már bejutottunk, de jó rajttal és jó stratégiával pontokért küzdhetünk. Az időjárást senki sem tudja megjósolni, ha pedig elkezd esni, bármi megtörténhet. A cél, hogy mindkét autóval az első tíz között végezzünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: