DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Átnevezhetik jövőre a Toro Rossót

Sajtóhír szerint a kérelmet is beadták, amelyet a rivális csapatoknak kell jóváhagyniuk. Az idei lehet a Scuderia Toro Rosso utolsó szezonja: kezdjük el ízlelgetni az Alpha Tauri nevet.

A hírrel az általában jól értesült és megbízható forrásként számontartott Racefans.net jelentkezett: a Red Bull másodcsapata kérelmet nyújtott be, hogy nevet változtathasson a 2020-as szezonban. A Liberty Media már jóváhagyta a kérést, az F1 Bizottság engedélyére azonban ugyancsak szükség van. A rivális csapatoknak jövő csütörtökig kell jelezniük elektronikus szavazás formájában, elfogadják-e vagy ellenzik a névváltást.



A kérelemben a következő szerepel: a karosszéria hivatalos nevének megváltoztatása „Scuderia Toro Rosso” helyett „Scuderia Alpha Tauri” névre, valamint a csapat teljes nevének megváltoztatása „Red Bull Toro Rosso” helyett „Scuderia Alpha Tauri Honda” névre.

De mégis micsoda ez az Alpha Tauri? A Red Bull viszonylag új, 2016-ban alapított, salzburgi székhelyű ruhamárkája. Az elnevezés utalás az anyavállalatra: az Alpha Tauri, más néven Aldebaran a Bika csillagkép legfényesebb tagja, amely 65 fényévre található a Naptól.

A Toro Rosso 2006-os debütálása óta viseli jelenlegi nevét: ez a Red Bull – amely egy évvel azelőtt mutatkozott be – olasz tükörfordítása. A Toro Rosso a kezdetektől olasz csapat, bázisa Faenzában található, a Minardi egykori székhelyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: