DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Kubica: Nincs tapadás, semennyi, semmikor

Robert Kubica finoman szólva is elégedetlen volt a Williamsszel a pénteki szabadedzések után és csapattársa, George Russell sem mondott mást - szörnyű volt vezetni az autót.

Az már nem meglepő, hogy Robert Kubica szenvedett a Williamsszel az Orosz Nagydíj első két szabadedzésén, hiszen az egész szezon során azt láttuk, hogy kibérli magának a huszadik pozíciót - most azonban a szokásosnál is elégedetlenebben beszélt az autóról, elmondása szerint egészen borzalmas napja volt.

"Ez volt valószínűéeg az egyik legrosszabb napom a versenyülésben az autó tapadását és az egyensúlyt tekintve" - idézi a lengyel szavait a MotorsportWeek. "Egyszerűen nem volt tapadásom. Egy ilyen pályán nem lehet sok mindent csinálni, nagy tempót kell bevinni, a kanyarok rövidek. Kell az önbizalom és az autóban lévő bizalom, a kijáratokon pedig a stabilitás, de ez most nagyon furcsa volt és nagyon csúszós volt" - magyarázta.

kubber



"Csúszkálunk, mert mondjuk nem jó a gumihőmérsékletünk. Azonban ha ezzel van gond, egy ponton akkor is megjön a tapadás, talán nem egy kör alatt, de később igen, nekünk viszont egyáltalán nem volt semmink ma, semmikor. Megnézzük az adatokat holnapig" - tette hozzá az elégedetlen Kubica.

Csapattársa, George Russell mást is mondott. "Mivel a pálya alapvetően nagyon sima, ezért elég feszes beállításokkal megyünk, úgyhogy amikor használjuk a rázóköveket, az hihetetlenól agresszív számunkra. Meg kell találni a megfelelő kompromisszumot, hiszen minél lágyabb a beállítás, annál rosszabb az aerodinamika. Ezzel együtt ma nem volt túl jó vezetni, bár szerintem másnak sem volt az" - értékelt az újonc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: