DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Gyalázatos a büntetés, én senkivel nem szemétkedtem

Az ausztrál pilóta igazságérzetét igencsak megviselte a Szingapúri Nagydíj időmérő edzésén szerzett büntetése, ami miatt a rajtrács végéről kellett indulnia. Aznap még aludni sem tudott.

Daniel Ricciardo a szingapúri időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg. Az öröm viszont nem tartott sokáig, mert a Q1-ben a Renault MGU-K-ja egy rövid ideig több energiát adott le a megengedettnél, így a stewardok döntése alapján kizárták a versenyzőt a kvalifikációról.

A Renault-pilóta már a verseny kezdeténél eleve elrendeltnek érezte a rossz teljesítményt, ami be is igazolódott, hiszen egy kicsúszás és defekt után csak a 14. helyet tudta megszerezni. A versenyző többször is panaszkodott a futam lassú tempójára, és később azt is elárulta, a gyenge hétvégében az alváshiánya is közrejátszott. A speedcafe.com oldalán megjelent nyilatkozatában Ricciardo „gyalázatosnak” minősítette a rá kiszabott büntetést.

„Nagyon álmatlan éjszakám volt, próbáltam átgondolni, miért kellett ennek a büntetésnek ilyen szigorúnak lennie. Csak egyszer esett meg velem egyetlen körön. Ha a Q1 minden körén megtörtént volna ugyanabban a kanyarban, egyáltalán nem panaszkodnék” – mondta a Renault versenyzője.



Az ausztrált az bántotta a legjobban, hogy semmilyen előnyt nem szerzett abban a pillanatnyi időintervallumban, ahol a szabálytalanságot észlelték. Szerinte ugyanúgy kellett volna ebben az esetben is eljárnia a stewardoknak, mint egy egyszerű pályaelhagyásnál, és mérlegelni, nyert-e valamit a versenyző az incidenssel.

„Nagyon jó munkát végeznek azzal, hogy hagynak minket versenyezni a pályán és hasonlók, de mi értelme, ha a pályán nem adnak büntetést, egy olyan dolog miatt viszont igen, amit nem én irányítok. Tudnék erős szavakat mondani, de inkább hagyom. Szerintem tudja mindenki, mit érzek, tönkretették a hétvégém.”

Ricciardot az együttműködés hiánya is zavarta az esetben: „Nagyon sok a düh, és úgy érzed, elbántak veled, mert én személy szerint soha sem bántottam senkit. Senkivel nem szemétkedem.”

Az ausztrál jelenleg a kilencedik helyen áll az összetett pontversenyben, amin bizonyára javítani szeretne majd az Orosz Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: