DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Tönkretették a versenyem, lenne egy-két keresetlen szavam

Daniel Ricciardo durván kifakadt a stewardokra, miután még mindig nem sikerült megemésztenie a szombati kizárását az időmérő edzésről, amelyet az MGU-K túlzott energiafelhasználása okozott.

Daniel Ricciardo a nyolcadik helyet szerezte meg a szombati időmérő edzésen, azonban mivel a Q1 végén, második gyorskörén – amelyen egyébként lassabb is volt – néhány pillanat erejéig nagyobb energiát adott le a Renault MGU-K-ja a szabálykönyvben megengedettnél, kizárták az ausztrált.

Így a Méhészborz az utolsó rajtkockából kellett előre egerésznie magát, aminek az lett a vége, hogy nekicsúszott Antonio Giovinazzinak, ami után kapott egy defektet, s végül csak a 14. helyen ért célba Ricciardo, aki alaposan ki is fakadt a stewardokra.

Ricciardo alaposan kiakadt


„Ha ez olyasvalami lett volna, ami folyamatosan előnyt jelent számomra, akkor megérteném. Ha minden körben nyernék vele egy mikroszekundumot, akkor azt mondanám, hogy oké, zárjatok ki. De mindössze egy körön, egyetlen ezredmásodperc erejéig fordult elő ez a hiba. Rendben van, töröljék a körömet, amúgy sem az volt e leggyorsabb.”

„Ott van a szabály a pályaelhagyásra. Ha előnyt szerzünk vele, megbüntetnek. Itt is ugyanezt kellett volna csinálni, de inkább diszkvalifikáltak. Volna néhány keresetlen szavam a versenyfelügyelők felé, de inkább megtartom ezeket magamnak… Tönkretették az egész hétvégémet. Egy 12 órás repülőút a semmiért… Talán kifizetik majd a jegyem árát holnap hazafelé” – nyilatkozta a Motorsport Weeknek a csalódott Ricciardo.

„Még aludni is alig tudtam emiatt, hiszen ilyenkor megannyi eshetőség fut át a fejemen. Nagyon mérges vagyok, mivel nincs senkivel sem személyes ellentétem. Egy kis együttérzés talán nem ártott volna a részükről.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: