DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Mostantól befogom a számat

A monacói F1-es pilóta már megbánta, hogy a Szingapúri Nagydíjon a rádión panaszkodott csapatának, miután elé került csapattársa, Sebastian Vettel. Azt ígérte, többször nem fordul elő ilyen.

Charles Leclerc-t a múlt hétvégi futam kerékcseréi alatt érte egy meglepetés, az élen állva ugyanis azt vette észre, hogy csapattársa a bokszkiállás után egyszerűen átvette tőle a vezetést. Ez azért volt különösen frusztráló számára, mert a csapatok legtöbbször annak a pilótának adnak kedvezőbb stratégiát, aki előkelőbb pozíciót birtokol. Zavartságának Leclerc a nyilvános rádión keresztül adott hangot, ami így a tévéközvetítésbe is bekerült, később pedig beszédtéma is lett. Szocsiba érkezve a fiatal versenyző megfogadta, legközelebb nem így kerül a figyelem középpontjába, és inkább meg sem szólal.

 leclerc-action-szin-2019



„A reakcióm a kelleténél jóval hevesebb volt” – idézte Leclerc-t az Autosport. „Ez azt mutatja, hogy van még mit tanulnom. Semmi okom nem volt arra, hogy így reagáljak, hiszen a csapat helyesen cselekedett, az első-második helyen végeztünk. Ez más stratégiával nem történt volna meg. Sokat kell még tanulnom, ez még egyszer nem történik meg.”

„Nehéz az autóban, hiszen dolgozik az adrenalin. Reggel a győzelemre gondolva kelek, este a győzelemre gondolva fekszem, szóval nem könnyű. Mindenesetre jobban kell figyelnem magamra. Hogyan is mondhatnám finoman? Befogom a számat ahelyett, hogy a rádión beszélek. A legfontosabb az elért eredményünk, aminek nagyon örülök.”

Sebastian Vettel az esetet követően védelmébe csapattársát, és azt hangoztatta, mennyi feladatr

„Szerintem nem kellene túl sokat belelátni ezekbe az üzenetekbe. Rádiózás közben mi vezetünk. Meglepődnénk, ha belehallgathatnánk egy focista vagy egy golfozó beszélgetéseibe. Ez teljesen normális. Nyilván nyerni akart, és zavarta, hogy hátrébb csúszott. Az ő helyében valószínűleg én is hasonlóan éreztem volna.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: