DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Nem az én hibám a nullás sorozat

A szezon második fele egyelőre nem igazán alakul jól a McLaren-pilóta számára, ugyanis három futamon egy pontot sem szerzett. A spanyol viszont kiállt saját magáért, és nem vállalja a felelősséget a rossz teljesítményért.

Carlos Sainz számára egyelőre az összetettben elért hetedik hely megszerzése is nehéz feladatnak tűnik a Toro Rosso pilótája, Pierre Gasly mögött, és még azt sem vigasztalja, hogy csapattársával, Lando Norisszal szemben 58-31-re nyerésre áll a pontok tekintetében.

Belgiumban már a verseny kezdetétől motorproblémái adódtak a spanyolnak, majd Monzában a bokszutcában úszott el a futama, mert nem rögzítették megfelelően a jobb első kerekét. A Szingapúri Nagydíjon sem jutott tovább a 12. helynél a McLaren pilótája, ugyanis az első körben Nico Hülkenberggel találkozott össze szerencsétlenül, ami Sainznál padlólemez-sérüléssel és defekttel járt együtt.



A McLaren-pilóta mégsem magát okolja a történtekért: „Már a szezon kezdeténél három nullát szereztem, ezekből egyik sem rajtam múlott. Nem vagyok hibás, nem rontottam el semmit. Hozok mindent, amikor arról van szó, ezért azonban nem kapok pontot” – írja a motorsport-total.com

Sainz úgy gondolja, sokkal többet ki tudott volna hozni még a szingapúri hétvégéből: „Egy jó stratégiával akár az ötödik helyen is lehettem volna. Olyan egyszerű lett volna hetediknek lenni, ezért vagyok csalódott. De hát így alakult. Nem szabad túl sokat agyalnunk rajta, végül is nem rajtunk múlt.”

A versenyző önbizalmán azonban úgy tűnik, nem esett csorba, és jó eredményeket vár magától az Orosz Nagydíjon: „Még a sérült autóban is gyorsabbnak éreztem magam, mint a többiek a középmezőnyben. Egy nagyszerű autóm volt. Remélem, hogy Szocsiban is az lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: