DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Red Bull: Szaftos a Ferrari üzemanyaga

Christian Horner csapatfőnök emeli kalapját a Ferrari F1-es motorrészlege előtt, amiért négy és fél év után megmutatta a Mercedesnek, milyen érzés egy másik gyártó után kullogni.

Szingapúrban sorozatban harmadik futamgyőzelmét szerezte a Ferrari Formula-1-es istállója, amire a csapat korábban látott teljesítménye alapján kevesen mertek volna fogadni. Ráadásul az első kettővel ellentétben a harmadikat egy olyan pályán aratták, amely az előzetes várakozások szerint egyáltalán nem feküdt volna az SF90-eknek, így arra lehet számítani, hogy a maranellóiak a szezon végéig most már bármelyik helyszínen esélyesek lehetnek a győzelemre.

 horner-binotto-20191



„Egyszerűen hihetetlenek. Erőforrások terén jelenleg ők jelentik a mércét. Le a kalappal előttük, hogy ilyen teljesítményre képesek. Most a többieken múlik, hogy ledolgozzák ezt a hátrányt. A Mercedes négy és fél évig ott volt a topon, de most megérzi, milyen a másik oldalon lenni” – örömködött a Red Bull csapatfőnöke a Channel 4-nek nyilatkozva.

Christian Horner is csak találgatni tud, miből fakadhat a vörösök hirtelen formajavulása. Azt sejti, hogy több terület fejlődéséről lehet szó. „A határokat feszegetik. Azt gondoljuk, hogy egy része az elektromos rendszerből jön, a belsőégésű pedig valami egészen szaftos üzemanyagot kaphat. Valószínűleg ezek kombinációjáról van szó, az ilyen dolgok sosem egy tényezőn múlnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: