DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bottas: Vasárnapi kocsikázás légkondi nélkül

Lassúsági versenyt láthattak a Szingapúri Nagydíj jelentős részében a nézők. Az első vonatban hátul haladó Bottas szerint gyors volt a Mercedes, de egyszerűen nem lehetett támadni.

A gumispórolásról szólt a 61 körös Szingapúri Nagydíj: az éllovas Charles Leclerc szándékosan lassú tempót diktált, szem előtt tartva, hogy egy biztonsági autós fázis nullázná előnyét, mögötte pedig – mivel Szingapúrban nagyon nehéz előzni – feltorlódott a komplett élmezőny, az optimálisnál három-négy másodperccel lassabb körökkel. „Dögunalmas”, „ez így nem versenyzés” – tette szóvá ellenérzéseit Lando Norris, és Valtteri Bottas is kimondta, zavarta az eseménytelenség.

„Reménykedtem némi akcióban mára, de nem igazán volt belőle. A verseny inkább egy hosszú vasárnapi kocsikázásnak tűnt, csak légkondi nélkül” – nyilatkozta Bottas, aki az összetorlódott élmezőnyben a sor végén haladt. „Igyekeztünk lehetőséget teremteni azzal, hogy eltoltuk a gumistratégiát az élen haladókhoz képest, abban bízva, hogy a futam végén támadhatunk, de ez nem működött. Gyors autónk volt, de Szingapúrban két másodperces köridőkülönbség szükséges az előzéshez, ezért nem igazán tudtunk támadni.”



Az ötödikként célba érő Bottas egy hellyel előrébb végezhetett volna, de be kellett tartania a csapatutasítást: lassításra kérték, hogy csapattársa, Lewis Hamilton előtte térhessen vissza a pályára. A finn nem tartja nagy ügynek a történteket: „Megvannak a bokszkiállásra vonatkozó szabályaink, nem akarjuk arra használni őket, hogy megcseréljük az autóink sorrendjét. Mindig az elöl haladó élvez prioritást” – mondta.

„Következik Szocsi, egy pálya, ahol általában erős vagyok” – tekintett előre Bottas. 2017-ben az Orosz Nagydíjon szerezte meg első futamgyőzelmét, tavaly pedig első pozícióban haladva adta át a helyet Hamiltonnak. Az elmúlt versenyek azonban bebizonyították, hogy a Ferrari esélyeit mindig számításba kell venni: „Nagyon hosszú egyenesei vannak, ezért azzal számolunk, hogy a Ferrari újra gyors lesz. Nem lesz könnyű, de örülök, hogy jövő héten újra harcolhatok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: