DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc: Csalódott vagyok, de ez egy kettős győzelem

A Ferrari monacói F1-es pilótája hamar lehiggadt a futam után, Sebastian Vettelnek csak nagyon későn szóltak, hogy menjen ki a bokszba - így értékeltek a dobogósok Szingapúrban.

Jól jött ki a Ferrari taktikai húzásaiból Sebastian Vettel Szingapúrban, a csapat őt hozta ki előbb a bokszba a Mercedes elleni csatában, emiatt pedig Charles Leclerc elé került - később nem volt esély és lehetőség arra, hogy visszaadja ezt a pozíciót a csapattársnak, úgyhogy a 2018-as Belga Nagydíj óta először tudott futamot nyerni a német.

"Elég későn szóltak, hogy menjek ki a bokszba, de én úgy gondoltam, hogy ez egy kicsit korai kiállás" - mondta Vettel az autóból kiszállva. "Aztán mindent beleadtam a kivezető körön, mert láttam, hogy az előttem haladó autók nem álltak ki a bokszba. Egy körrel később eléggé meglepődtem azon, hogy mindenki előtt találtam magam. A 21-es kanyarban szóltak, hogy álljak ki, nem tudom, hogy mi történt, de számomta ez most jól működött."

lök



Leclerc többször is hangot adott nemtetszésének a futam során, hiszen őt illette volna a stratégiai előny, mégis a csapat döntése miatt szorult a második helyre. A futam utáni első interjúban azonban már visszafogta magát. "Mindig nehéz elveszíteni egy győzelmet így, de összességében azért ez egy kettős győzelem a csapat számára és én ennek nagyon örülök. Természetesen magam miatt csalódott vagyok, ahogy bárki más is az lenne, de ez néha így megy ebben a sportban" - értékelte az eseményeket, bár hozzátette, hogy "a stratégiát lefixáltuk már az elején, én pedig tartottam magam a tervhez."

A dobogó alsó fokára Max Verstappen állhatott fel, aki visszaverte Lewis Hamilton kései támadását, így tulajdonképpen kihozta a maximumot a versenyből. "Szerintem jól alakult a futam. Eleinte lassan mentünk, aztán kicsit szenvedtünk a gumikkal, majd jött egy jó döntés és megelőztem Lewist. Itt mindig nehéz előzni, szóval jó ezt megtenni a stratégiával és elég sok pontot szereztünk" - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: