DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bizarr dolog, egy zacskó tette tönkre Magnussen versenyét

Kevin Magnussen sokáig talán pontszerzésben is reménykedhetett a Szingapúri Nagydíjon, végül egy egészen bizarr és groteszk okból kezdett visszaesni: egy műanyag zacskó akadt fel az első szárnyára.

A Szingapúri Nagydíjon Kevin Magnussen reális esélyekkel haladt egy nyolcadik hely felé, aztán hirtelen egyszer csak elkezdett visszaesni, végül pedig csak tizenhetedikként ért célba. Bizarr volt, mennyire hirtelen, egyik pillanatról a másikra esett vissza a dán, végül pedig ki is derült, mi okozta a dán visszaesését: egy szendvicses műanyag zacskó, ami miatt, hiába volt már csak hátra három kör a versenyből, ki kellett hívni őt még egyszer a bokszba, hiszen a gumik teljesítményére is hatással volt.

00119020_105



„Az utolsó újraindítás után (Kevin) hirtelen lassulni kezdett” - idézte fel a történteket Günther Steiner csapatfőnök a leintés után a Motorsport.comnak. „Mondták a mérnökök, hogy folyamatosan veszít a leszorítóerőből, így azt hittük, valami tönkrement, de Kevin erre meg azt mondta, ő nem talált el semmit. Nem is látszott menet közben, mit szedett össze, így kihívtuk őt, akkor tudtuk eltávolítani, ami a szányára akadt, ami, mint kiderült, egy zacskó volt. Kezdtek elszállni a gumik is, így nem volt értelme kint tartani. Legalább friss gumival tudtunk tenni néhány kört.”

Azt nem merte kimondani Steiner, hogy pontokba került a váratlan vendég az első szárnyon, de... „de nem segített. Egyszer csak elkezdett nem működni az autó. Nem tudom, hogy sikerült volna-e életben tartani a gumikat, ha kint maradunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: