DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Monza fényében nem ezt vártuk

Kissé elhamarkodottan harangozta be a paddock népe a Hamilton-Verstappen csatát a Szingapúri Nagydíj hétvégéjére, hiszen az időmérőn végül a Ferrari okozott meglepetést. A 4. helyezett Max Verstappen nem érti a hátrányt.

Az autójuk számára nem fekvő spái és monzai hétvége után a Red Bullnál nagy reményekkel várták a Szingapúri Nagydíj lassú utcai pályáját, ahol ugyan a csapat a V6-os érában még nem nyert, ám hagyományosan erős vadászterületüknek számítanak a hasonló karakterisztikájú helyszínek, és a hungaroringihez hasonló forma megismétlődésében bíztak. A Red Bull azonban az időmérőig sem tudott a Ferrari és a Mercedes fölé kerekedni, s végül Max Verstappen csak a 4. rajthelyet szerezte meg, 6 tizedes lemaradással Charles Leclerc mögött.

ver 



„Az egész időmérőn hiányzott a tempónk, így aztán a Q3-ban, ahol mindenki rákapcsol, csak még nagyobb lett a lemaradásunk. Ami engem illet, az autót jónak éreztem, egyszerűen csak nem volt elég tapadása. Amint gyorsabban próbáltam menni, elkezdett négy keréken csúszni” – értékelt a Sky Sportsnak a leintés után.

„Nehéz megmondani, hogy ennél többre számítottunk-e. Pénteken még mindenki különféle dolgokkal próbálkozik, és egyik napról a másikra is sok minden megváltozhat. De az valóban meglepett egy kicsit, hogy a pozitívan alakuló Monza után, ahol gyengébbnek gondoltuk magunkat, itt nem vagyunk annyira versenyképesek, mint azt vártuk. Szóval van még minek utánanézni.”

Összesített eredményeket illetően a Red Bull egyelőre csak a harmadik helyet foglalja el az erősorrendben, hiszen Alexander Albon a 6. lett, csapattársánál kétszer nagyobb hátrányt felhalmozva. Az istálló vezetősége azonban nem túl kritikus vele szemben ezen a hétvégén, hiszen a mezőny újoncaként idén első alkalommal vesz részt a szezon legkimerítőbb versenyhétvégéjén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: