DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Nincs meg az önbizalmam az autóban ülve

Sem Kimi Raikkönen, sem Antonio Giovinazzi nem jutott be a szingapúri kvalifikáció utolsó szakaszába. A finnek nincs meg a bizalma az autóban, mivel nem következetes annak tapadása.

Antonio Giovinazzi ismét megmutatta, hogy miért kellene megtartani őt 2020-ra is Kimi Raikkönen csapattársának, hiszen legyőzte őt a szombati napon. Az olasz a 12. helyet szerezte meg az időmérő edzésen, Raikkönen pedig 14.-ként zárt.

Kimi Raikkönen nem is volt elégedett, és azt mondta, nincs meg a kellő magabiztossága az autóban ülve, mivel az Alfa Romeo tapadása nem kiszámítható: „Nem ez az eddigi legkönnyebb hétvégénk. Az autó ugyan szépen folyamatosan javult, de még így sem vagyunk kellőképp gyorsak. Nem tudom, ez a gumik hibája-e, de egyszer megvan a tapadás, egyszer pedig nincs, így pedig nehéz magabiztosnak lenni a holnapi verseny előtt. Persze a hosszabb etapok alkalmával következetesebbnek tűntek a dolgok, így talán holnap könnyebb napunk lesz.”

Raikkönen lekoccolta a falat a Q2-ben


Antonio Giovinazzi – Sergio Perez büntetése miatt – a 11. helyről indulhat majd a versenyen, ami szerinte egy nyerő pozíció lehet, hiszen a pontszerzés az olasz pilóta célja: „Nincs eddig sima hétvégénk, így ilyen közel végezni a top 10-hez elismerésre méltó eredmény. Lehettem volna valamivel gyorsabb az utolsó körömön, de elnézve a McLarenek és Renault-k tempóját, elég nehéz lett volna őket legyőzni.”

„Holnap a 11. helyről indulunk, ami azt jelenti, hogy mi vagyunk az elsők, akik szabadon választhatnak gumit. Tegnap láttuk, hogy a lágyak elég hamar kopnak, így talán jó döntés lehet egy másik keveréken rajtolni. Hosszú verseny elé nézünk, de ha tudunk élni a lehetőségeinkkel, akkor pozitívan zárhatjuk ezt a nehéz hétvégét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: