DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Norris: Egy idióta vagyok

Ritkán ostorozza magát ennyire egy középcsapat pilótája, aki a Q3-ban szerepelt: a mclarenes legfontosabb köre eleve rosszul kezdődött, majd egy „hülye hiba” miatt teljesen elúszott, pedig a Q2-ben még egy Red Bullt is megelőzött.

A három nagycsapaton kívül a McLaren és a Renault párosa jutott be a kvalifikáció harmadik fázisába. Közülük Carlos Sainz szerezte meg a legelőkelőbb rajthelyet a Szingapúri Nagydíjra, a hetediket: csapattársa, Lando Norris a Q2-ből még hatodik helyen, Alexander Albon Red Bullja előtt jutott tovább, végül azonban a Q3-at utolsóként, a tizedik pozícióban zárta. Az ifjú pilóta csakis magát hibáztatja – és nem finomkodik:

„Jó volt az érzet, a Q1 jól alakult, a Q2 pedig nagyon jól. Boldog voltam, magabiztos voltam, de nem tudtam úgy felmelegíteni a gumikat, ahogy akartam, és nem rendelkeztem az önbizalomszinttel, hogy úgy nyomjam, mint a Q2-ben” – nyilatkozta az egészen levert Norris a Sky Sportsnak.



„Aztán még az agyam is kihagyott párszor a közepén. Nagyon, nagyon rosszul sült el, és még több időt veszítettem, mert idióta vagyok. Megnehezítik az életem az ilyen hülye hibák” – folytatta a 19 éves McLaren-versenyző. Egy „hülye hiba”, amilyet korábban még sosem követett el, különösen bántja.

„A kör felénél a Q2-es időmön belül voltam, amikor nagy hibát követtem el, rossz sebességbe tettem a hajtűkanyarban, nem váltottam le eléggé, amit azelőtt sosem csináltam. Amennyire szörnyű kör volt ez, annyira jó volt a Q2-es. Ennélfogva az önbizalom megvan bennem, egyszerűen nem sikerült összeraknom, amikor akartam” – ecsetelte az önkritikus ifjonc az időmérő után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: