DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen magabiztos, Albon bizonytalankodik

Két végletet élt meg a Red Bull két pilótája a Szingapúri Nagydíj edzésnapján: Verstappen úgy érzi, a Mercedesszel is fel tudja venni a versenyt, miközben Albont egy koccanás mozdította ki.

Egészen eltérő érzésekkel szállt ki autójából a Red Bull pilótapárosa a Szingapúri Nagydíj első két szabadedzését követően. Max Verstappent a győzni akarás, Alexander Albont pedig némi hezitálás jellemezte. A holland a kvalifikációs és a versenyszimuláció alatt is meggyőző tempót diktált, az első szabadedzésen ő volt a leggyorsabb, a másodikon pedig mindössze 0,184 másodpercet kapott Lewis Hamiltontól. Mivel utóbbi körét forgalom nehezítette, ezért Verstappen biztos abban, hogy fel tudja venni a kesztyűt a címvédővel.  "Volt ott három vagy négy autó, amit ki kellett kerülnöm, szóval az utolsó szektor nem volt valami jó. Mindössze két tizedmásodpercet javítottam a kemény keverékes körömhöz képest, szóval erősnek tűnünk, de persze Lewis is az. Elégedett vagyok a rövid és a hosszú etapjainkkal is. Elégedett vagyok" - idézte őt a Crash.net.

rb-szin-action-20191



A másik Red Bullban az újonc Alexander Albon most először versenyez a Marina Bay-i helyszínen, ahol hamar megtapasztalta, ezen a pályán mennyire nincs helye a hibáknak. A második szabadedzésen elnézett egy kanyart, így kis tempóval a falnak koccant. "Az előző körben blokkoltak a kerekeim, szóval kicsit lekockáztam a gumikat. Ráadásul amikor megnyomtam a kört, akkor nagyjából ugyanott ismét elfékeztem az abroncsot" magyarázta a pilóta, akinek kissé megingatta az önbizalmát a koccanás. "Egy kicsit, igen. Az utána következő kör nem volt olyan rossz, mint amilyenre számítottam, de igen."

A thai-angol pilótának tetemes, egy másodperces hátrányt kellene ledolgoznia csapattársához képest. Úgy érzi, a kvalifikációra még javulhat a formája. "Arról szól az egész, hogy összerakjuk a kört. Annyira technikás a pálya, hogy egyetlen hiba, és vége. Tisztán kell vezetni, nem szabad hibát elkövetni, de eközben muszáj a határokat feszegetni. Még mindig nem érzem teljesen magabiztosnak magam, de az időmérőre biztosan könnyebb lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: