DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nagy űrt kell kitöltenie Kubica utódjának

A Williams istállója a távozó lengyel helyére egy sokoldalú pilótát keres, akinek a tempója mellett erős a technikai érzéke, valamint reklámértéke is van. Hülkenberg úgy tűnik, nincs rajta a listán.

Robert Kubica idei teljesítménye alapján előre el mertük volna könyvelni, hogy év végén távozik a Williams istállójától, ám arra nem számítottunk, hogy erről maga a lengyel fog dönteni, akinek a balesete után élete célja volt, hogy újra F1-es pilótává váljon. Kubica azonban mégis önszántából távozik a csapattól, ami magát a helyettes csapatvezetőt is váratlanul érte.

 kubica-2019-action-hun



"Kissé meglepett. Nem beszéltünk egymással túl sokat a jövő évi terveinkről, egyértelművé tettük, hogy nem siettetjük a döntést. Robertnek azonban nyilvánvalóan tervei vannak, ezt tiszteletben tartjuk. A velünk töltött két év alatt nagyszerű munkát végzett a csapatnál, hiányozni fog, amikor elmegy" - nyilatkozta Claire Williams.

Kubica pótlásáról egyelőre semmilyen konkrét információ nem látott napvilágot, Williams azt nyilatkozta, nem fogják elsietni a döntést. Szóba került a Renault-tól távozó Nico Hülkenberg neve, aki 2010-ben a grove-iaknál debütált, de nem úgy tűnik, hogy erre a párosításra valós esély lenne.

"Nálunk kezdte a karrierjét, de erről nem beszéltünk vele. Több jelölt is van a listánkon és több szempontot is figyelembe veszünk. Nyilván szükség van a nyers tempóra, de a jelenlegi helyzetünket figyelembe véve valaki olyat szeretnénk, aki kiemelkedően jó visszajelzéseket tud adni az autóról. Független csapatként ezen kívül az is szempont, hogy a pilótának erős marketingértéke legyen. Még nem választottunk, de nem is kell sietnünk. A lehető legjobb választást keressük, hogy 2020-ban előrébb végezzünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: