DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ocon: Viszek magammal minden mercedeses titkot a Renault-hoz!

Azok után, hogy Esteban Ocon jó ideig Mercedes-tesztpilótaként is tevékenykedett, 2020-ra leszerződtette a Renault. Ezek után pedig pontosan az fog történni, amire valószínűleg mindenki gondol.

Mindig érdekes kérdés az, hogy egy-egy átigazoláskor, legyen szó mérnökökről, egyéb szakemberekről, vagy akár versenyzőkről, mennyi információt tud magával vinni az adott ember a riválishoz. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is erről beszélt korábbi tesztpilótájuk, Esteban Ocon Renault-hoz igazolása kapcsán.

„Beszéltünk több dologról korábban Estebannal, szóba került ez is. Mondtam neki: minél többet maradsz itt ilyen-olyan szerepkörökben, annál több mindent fogsz elvinni a riválishoz. Erre ő replikázott is: persze, viszek mindent magammal!” - elevenítette fel Wolff az F1 hivatalos weboldalának, hogy zajlott ez az egész beszélgetés. „Cserébe viszont idővel el fog maradozni olyan találkozókról, ahol bármilyen érzékenyebb téma kerül elő, legyen szó a jövő évi autóról mérnöki vagy innovációs szempontból. Ettől függetlenül viszont most még velünk van, és nagyon fontos lesz egészen az év végéig a munkája számunkra.”

 

Cyril Abiteboul úgy fogalmazott, Ocon szerződésében semmilyen extra nem lesz, teljes értékben hozzájuk fog tartozni. Ezt Wolff is megerősítette. „Tényleg nincs semmilyen záradék. (Esteban) a következő két évben teljes értékű Renault gyári versenyző lesz, amelynek a végén vannak opciók mindkét fél számára, de semmiféle záradék.”

Esteban Ocon eddig pontosan ötven versenyt teljesített az F1-ben, idén pedig sokan úgy tippelték, hogy ő lehet a Renault egyik versenyzője. Arról a lehetőségről végül lemaradt, így ezt a szezont ki kellett hagynia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: