DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Elkallódott tehetség kopogtatott a Haashoz, elutasították

Érdekes részletet árult el a kiadó 2020-as üléssel kapcsolatban Günther Steiner: a Mercedes egykori pártfogoltja, Pascal Wehrlein érdeklődött, van-e esélye a csapatnál. Nincsen.

A Mercedes 2015-ös DTM-bajnokát, a ma is csupán 24 éves Pascal Wehrleint nagy talentumként tartották számon, a németnek azonban végül mindössze két Formula-1-es szezon – 2016 a Manornál, 2017 a Saubernél – jutott ki. A mezőnyből kiesése után újra a német túraautó-bajnokságban, aztán a Formula-E-ben szerepelt. Várhatóan a Mahindra színeiben is folytatja, mivel F1-es visszatérési próbálkozása zárt ajtóra talált.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke a német Starting Grid podcastnek beszélt arról, hogy Wehrlein megkereste őt az istálló szabad 2020-as ülése kapcsán. A kapcsolódási pont a Haas partnere, a Ferrari, ahol a német szimulátorpilóta pozíciót tölt be. Steiner azonban nemet mondott, mivel a csapat tapasztalt Formula-1-es versenyzőt keres.

Wehrlein a Német Nagydíjon tűnt fel az F1-es paddockban


„Már két éve nincs a Formula-1-ben. Pár versennyel ezelőtt a pályán volt, felkeresett engem, és megkérdezte, lenne-e lehetőség. Azt válaszoltam, hogy sajnos nincsen. Abból az okból kifolyólag, hogy két év kimaradt neki. Tapasztalt pilótát akarunk, aki hosszú ideje az F1-ben van” – mondta Steiner az adásban.

Az olasz vezető nyíltan beszélt róla, a Haas két versenyző közül választja ki a megtartott Kevin Magnussen csapattársát: Romain Grosjean és Nico Hülkenberg valamelyikét fogják leigazolni.

„Romain egyértelműen jó, ha jó napja van, de időnként annyira nincs formában. Ez a probléma vele. Nico anyagi hátteréről nem akarok beszélni, hogy van-e elé pénze, akar-e többet, ezt neki kell eldöntenie. Nem csupán a pénzbeli dolgok és az utolsó verseny eredménye számít. Ez inkább a csapatról szól: mit értünk el, mit akarunk elérni?” – magyarázta Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: