DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault-nak nem kell a „negatív” Hülkenberg

A német pilóta pesszimista személyiség, ezért vált meg tőle a Renault – állítja a csapat igazgatója, aki hozzátette, nehéz 2020-as szezon vár rájuk, ezért olyan pilótára volt szükségük, aki motivált.

Erős megjegyzést tett Alain Prost a Renault egyik aktuális Formula-1-es pilótájára, Nico Hülkenbergre. A francia csapat igazgatója kendőzetlenül beszélt arról, mi motiválta az alakulatot abban, hogy jövőre a versenyző helyére Esteban Ocont igazolták le. 

ocon-hulk-20191



„Jövőre elég kemény éve lesz a csapatnak, szóval fontos volt egy motivált pilótát kijelölni. Nem akarunk pesszimista versenyzőt, ezért választottuk Ocont, aki egy év kihagyás után komoly lendületben van. Nico eléggé negatív, de bizonyos szempontból igaza van. Mindenesetre nekünk előre kell néznünk, és egy lehúzó személyre nem számíthatunk” – idézte Prostot a GPToday.net.

A négyszeres világbajnokból lett igazgató hozzátette, a csapat nem kíván túl sok erőforrást felhasználni a jövő évi szezonra, inkább az azt követő, nagy változásokkal járó évre helyezik a hangsúlyt. A visszaesés tehát szinte biztos, ehhez pedig kellett egy olyan pilóta, aki ezt rezzenéstelenül viseli…

„Őszinte leszek, 2021-re fogunk koncentrálni. Ennek eredményeképp a következő szezonunk közepes, vagy akár gyenge is lehet. 2021-ben új szabályok jönnek, ezért nincs értelme túl nagy hangsúlyt fektetni 2020-ra. Jelentős változásokra készülünk, és abban bízunk, hogy két év múlva magas szinten fogunk teljesíteni” – nyilatkozta.

Hét versenyhétvége van hátra az évből, még ennyit kell kibírnia egymással a Renault-nak és Hülkenbergnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: