DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Miért kellene feladnom?

Olaszországban mindössze negyedszer végzett az eddig eltelt tizennégy versenyen Lewis Hamilton előtt Valtteri Bottas, de nem adja fel a világbajnoki cím reményét, míg a legkisebb esélye mutatkozik rá.

2019-nek úgy vágott neki Valtteri Bottas, hogy ő maga is tudta, oda kell tennie magát, ha 2020-ban is a világbajnok istállónál szeretne versenyezni. Bár a téli szünet alatt egyik legfőbb személyes szponzora is kihátrált mögüle a gyenge teljesítményekre hivatkozva, a finn szakállt növesztett, és csattanós választ adott a szezon kezdetén minden kétkedőnek.

Az első négy versenyből kettőt is megnyert, aztán azonban lejtmenetbe került a nastolai pilóta, aki augusztusban töltötte be a harmincat. Azonban minden balszerencse és kisiklás ellenére addig nem adja fel világbajnoki reményeit, míg arra a legkisebb esély mutatkozik: „Nem látom okát, hogy feladjam a harcot, amíg a számok az ellenkezőjét nem mutatják!”



„Természetesen elég nagy kihívás, hiszen ha reálisan nézzük a dolgot, láthatjuk, Lewis mennyire jól teljesít és milyen kiegyensúlyozott. De persze sosem tudhatjuk, mi fog történni” – mondta Monzában Valtteri Bottas.

„Én kizárólag magamra koncentrálok, próbálom a saját legjobbamat nyújtani a csapat számára, hogy még jobbak lehessünk. Jól dolgozunk együtt, az év végére pedig ki fog derülni, mi is lesz a helyzet ezzel, de nem látom okát, hogy feladjam!”

Bottas jelenleg 63 pontos hátrányban van a hatodik vb-címe felé száguldó Lewis Hamiltonnal szemben, és hét futam áll rendelkezésére, hogy ledolgozza ezt a tetemes különbséget, ha úgy szeretne bevonulni a világtörténelembe, mint 2019 Formula-1-es világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: