DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff kritizálta kicsit Bottas képességeit

Valtteri Bottas nem tudta megelőzni az Olasz Nagydíj hajrájában Charles Leclerc-t, hiába volt egyértelműen gyorsabb nála. A Mercedes-vezér Wolff szerint itt látszik, hogy Hamilton jobb.

A korábbiaktól eltérően kiváló versenytempót produkált az Olasz Nagydíjon Valtteri Bottas, ugyan általában ezen a téren el szokott maradni Lewis Hamiltontól, de most összességében gyorsabbnak bizonyult csapattársánál és a világbajnok hibája miatt arra is esélye volt, hogy a futamgyőzelemért támadja Charles Leclerc-t. Hiába volt azonban jóval gyorsabb a Ferrarinál, nem tudta megelőzni.

bottas_7



"Úgy tűnik, hogy egy kicsit szenved akkor, amikor egy másik autó mögé kerül, olyankor nem tudja kihozni a maximumot. Lewis valahogy ilyen helyzetben közelebb tud menni és előzési pozícióba tud kerülni. Ez egy olyan dolog, amin Valtterinek dolgoznia kell. Az pozitívum, hogy nagyon gyors volt a versenyen, a nyers tempót tekintve valószínűleg a leggyorsabb" - idézi ezzel kapcsolatban a RaceFans Toto Wolff Mercedes-vezér szavait.

Bottas szerint viszont egyszerűen túl sok gumit használt el a felzárkózáshoz és egyébként is úgy látja, hogy Hamiltonnak is hasonló gondjai voltak. Bottas az utolsó esélyét egy hibával szalasztotta el, amiről azt mondta, hogy Hamilton pont ilyet vétett akkor, amikor ő meg tudta előzni. "A mi számításaink szerint egy komoly előzési lehetőséghez körönként egy másodperccel kellett volna gyorsabbnak lennem, de nekem maximum öt tizednyi előnyöm volt csak" - mondta erről a finn pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: