DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Villeneuve: Sokan visszasírják az én időmet

A kevésbé polkorrekt korban még férfiak ültek a Formula-1-es autókban, mondja 1997 világbajnoka. Egy kivétel azért van: éppen a nemrég Villeneuve-öt emlegető Verstappen.

Aktuális beszédtéma a Formula-1-ben, mennyire jó, ha valaki a nagyvilág elé tárja megosztó véleményét – Max Verstappen Nico Rosbergről mondta nemrég, hogy „ő az új Jacques Villeneuve”, mire a 2016-os világbajnok ígéretet tett rá, vissza fog venni szókimondásából. Az emlegetett Villeneuve szerint azonban éppen ez a kendőzetlenség a mai Formula-1 egyik hiányzó tulajdonsága.



„Sokan visszasírják azt az időt, amikor a Formula-1 nem volt ennyire politikailag korrekt. Régen igazi férfiak voltak itt, most fiúkat ültetnek a kormány mögé túlságosan korán. Rajongója vagyok az autósportnak, amelynek továbbra is az F1 a csúcsa, ugyanekkor ezeknek a szabályoknak nem vagyok nagy híve” – mondta el az 1997-es bajnok a belga Sporzának.

„A Formula-1 nem a takarékoskodás sportja, mégis túlzottan ebbe az irányba ment el. Nem zöld sport, mégis büntetnek a motorcseréért. De miért? Akinek zöld versenyzés kell, annak ott a Formula-E.”

Felmerült a Villeneuve-öt emlegető Verstappen neve is, akiről a kanadai elismerően beszél: „A Formula-1 túlzottan sterillé vált. Egyre kevesebb nagy csatát vagy egymással összevitázó versenyzőt látunk. Ezért szeretik annyira Verstappent, akiben él még a gladiátor” – fogalmazott Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: