DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Vettel-ügy nem aktuális a Red Bullnál

Dr. Helmut Marko szerint van négy pilótájuk és azt is elárulta, hogy mikora fognak dönteni a 2020-as felállásukról - Sebastian Vettel nincs képben náluk, hiába a szép közös múlt.

Belgiumban jól debütált a Red Bullnál a szezon közben előléptetett Alexander Albon, Monzában azonban már kevésbé találta a helyét - nem ment neki igazán a hétvégén, dr. Helmut Marko, az istálló tanácsadója pedig elmondta, hogy meddig van ideje a fiatalnak meggyőzni a munkaadóit arról, hogy jövőre is neki szavazzanak bizalmat.

"Az USA Nagydíj után, november elején értékelni fogjuk a helyzetet és elbíráljuk, hogy ki hol fog vezetni 2020-ban" - idézi a Speedweek Marko szavait a témával kapcsolatban. "Alex Albon jól illeszkedik a csapatba és erősre sikerült a bemutatkozása Belgiumban" - tette hozzá a brit-thai újonccal kapcsolatban.

nono



Az többször is felröppent az utóbbi hetekben, hogy Sebastian Vettelnek lehet visszaút a Red Bullhoz, hiszen szörnyű formában van a Ferrarinál és sokak szerint utoljára akkor volt jó, amikor még a Red Bullnál vezetett - a nyár folyamán többször is felmerült, hogy beszélgetett egymással a csapat és a pilóta, de a német egyelőre úgy néz ki, hogy marad Maranellóban.

"Fogalmam sincs arról, hogy mit hoz a jövő Sebastian Vettel számára. Csodálatos éveink voltak együtt, de most van négy pilótánk, úgyhogy Vettel nem aktuális az esetünkben" - mondta a témáról röviden Marko.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: