DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Stroll megvédte a vele ütköző Vettelt

A kanadai F1-es pilótától egy hetedik helyet vett el Vettel, amikor az Olasz Nagydíjon egy megpörgés után veszélyesen tért vissza a pályára. Stroll dühös, de egy szimpatizáló megjegyzést is elejtett.

Lance Stroll szerint Sebastian Vettelnek ugyanolyan mértékű büntetést kellett volna kiosztani a vasárnapi Formula-1-es futamon, mint amilyet ő maga kapott, elvégre egészen hasonló helyzetben hibáztak. A Ferrari németje a pálya 8-9-es kombinációjában pörgött meg, majd orral félig a pályára lógva keresztben parkolt le. Ezt ütközés nélkül megúszta, de az elindulást annyira elkapkodta, hogy a szabályosan érkező Lance Stroll kis híján keresztben telibe találta a németet. Mivel a két autó összeért, a kanadai egy kanyarral később szinte ugyanúgy lógott a pályára, ahogy ferraris kollégája, majd hasonlóan óvatlanul is tért vissza a pályára. 

stroll-portre-20191



A versenybírák a hasonlóság ellenére nem egységesen büntették a veszélyesnek ítélt manővereket: Vettel tíz másodperces stop&gót kapott, Stroll viszont "megúszta" egy bokszutcai áthajtással. "Áthajtásost kaptam, de szerintem ez egyáltalán nem volt korrekt, mert ő ugyanazt csinálta, amit én. Szerintem mindketten megegyező büntetést kellett volna kapnunk, áthajtásost" - vette védelmébe Vettelt, akire azért részben neheztel is.

"Seb nagyon agresszíven tért vissza a pályára. Én amennyire lehetett, óvatos voltam a sárga zászlók alatt, de ő szó szerint eltorlaszolta az utat, ahogy visszajött. Próbáltam őt elkerülni, de megcsípte a jobb hátsó kerekemet, ami miatt megforogtam. Ezt követően senkit sem láttam azok közül, akik jobbról érkeztek, szóval próbáltam egyenesbe jönni. A tízes kanyar közepén állva próbáltam elmenni az útból, ami olyan szituáció lehetett, mint Sebé" - részletezte a helyzetet a Racing Point pilótája, aki az esetet követően pontok nélkül zárta az Olasz Nagydíjat.

Sebastian Vettel sem szerzett világbajnoki pontot a versenyen, büntetőpontokat viszont igen, így egészen közel került az eltiltáshoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: