DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Inkább unalmas F1 örökké, mint egy halál

Az utóbbi évek – Bianchi, majd most Hubert tragédiájával – felébresztették a versenyzőket: a veszély ott lappang a versenyeken. Sebastian Vettel felemlegette: nem olyan rég még unalmasnak és túl biztonságosnak nevezték a sportot.

Sebastian Vettel felelevenítette, hogy a közelmúltban még azért érte szó a Formula-1-et, hogy túl unalmas, kevés az akció, a pilóták nem vállalnak kockázatot, és a veszélyfaktor sincs jelen. Utóbbi érvre keserű választ adott a belga versenyhétvége, a Formula-2-es futamon Anthoine Hubert halálos balesetével.

„Továbbra is úgy vélem, van még mit jobbá tenni és min javítani. Néhányan azt gondolják, hogy a Formula-1 túl biztonságos és túl unalmas” – mondta az Olasz Nagydíj sajtótájékoztatóján Vettel. „Hát részemről inkább lenne örökké unalmas az F1, ha ez visszahozná Anthoine-t. Bizonyos fokig a veszély is része a motorsportnak – hozzátartozik a libabőröztető érzéshez –, és nyilvánvaló, hogy az utóbbi évek felébresztettek minket Jules (Bianchi) és most Anthoine eltávozásával.”



 

Egy tragikus balesetet követően a közvélekedés hajlamos a pályát hibáztatni, mondva, hogy nem elég biztonságos. Vettel úgy vélekedik, Spa felett – melynek vezetése már most ígéretet tett a Raidillon bukóterének átalakítására – korai pálcát törni.

„Nem történhetett volna annál rosszabb, ami történt. Azt hiszem, nagyon alaposan ki fogják vizsgálni, mi lenne a helyes, és akképp cselekednek, ahogy mindenki elvárja. Egyelőre talán nem helyénvaló következtetéseket levonni, amíg a tényezőkről nem kapunk teljes képet. Én rajongója vagyok a Spában tartott versenyeknek, mert nagyszerű pálya, óriási történelemmel, sok sajátos kanyarral. De azután, ami történt, biztos, hogy szükség van egy alapos áttekintésre és időre, amíg megállapítják, pontosan mi történt” – zárta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: