DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Jeremy Clarkson csúnyán leszólta az F1-et

„Mind elmehetnek a p***ába” – ez a mondat kiválóan összefoglalja a tévés éles kritikáját a sportról. Jutalmazná a veszélyes versenyzőket, példát pedig a krikettből venne.

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni Jeremy Clarksont, aki az átlagosnál kicsit jobban érdeklődik az autók iránt: a tévés a Top Gear házigazdájaként vált ikonikus alakká a népszerű műsor rajongói számára. Most a Drivetribe YouTube-csatornáján tűnt fel egy rövid videóban, amely a „Jeremy Clarkson elmagyarázza, mi a rossz az F1-ben” címet viseli. Az 59 éves újságíró egy asztalnál ül, előtte egy pohár bor és egy cserepes virág, szókimondásért pedig nem kell sehova mennie.

„Inkább ezt nézem, ahogy nő, mint egy Formula-1-es futamot. És ezt úgy mondom, hogy szeretem a motorsportot” – mondja el Clarkson a videóban, amely jelenleg, alig két nap után 1,8 millió megtekintésnél jár. „Én nem néztem a versenyt, a Federer-Djokovic döntőt néztem, miközben Lewis Hamilton dörzsölte a tenyerét, hogy majd a bokszkiállásnál megelőzi Bottast. Hát menjen a p***ába, menjenek mind oda.”



„Olyan csatákat akarok látni, mint amilyet Villeneuve és Arnoux vívott a Francia Nagydíj utolsó körében, ha pedig ez a Ferrarinak nem tetszik, elmehet a p***ába. Igazából a Mercedes is elmehet a p***ába, mind elmehetnek a p***ába. A Ferrari marketingstratégiákról beszél, a Mercedes meg azt mondja, hogy… hagyjuk is, inkább menjenek a p***ába. Csináljunk belőle újra igazi sportot, ne egészségi és biztonsági testmozgást.”

Mit tenne a döntéshozók helyében a The Grand Tour arca, hogy a Formula-1 újra valódi sport legyen? „Először is szabaduljunk meg a stewardokról. A rajongók veszélyes versenyzést akarnak látni. Ha valaki veszélyesen versenyezne, plusz öt bajnoki pontot adnék neki.”

„Másodszor az autók legyenek erősebbek, bírják ki a kerék kerék elleni csatákat, anélkül, hogy a szárnyak leszakadnak. Harmadszor pedig az irányítótestület vegyen példát a krikettről. Egy öt napon át tartó unalmas sport volt, és az lett belőle, amit a világkupa döntőjében láttunk: szuper overek, kántáló tömeg” – vázolta fel reformtervét Clarkson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: