DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen: Bennünk van az ötödik hely

A finn F1-es pilóta úgy látja, az Alfa Romeóban ott van a potenciál, hogy év végén megszerezze a konstruktőri ötödik helyezést, de ehhez minden lehetőségéből a maximumot kell kihoznia.

Jelentős kiaknázatlan teljesítményt lát aktuális csapatában Kimi Raikkönen. A finn tavaly év végén csatlakozott a Sauberből lett Alfa Romeóhoz, amely a Ferrari támogatásának, a belső átalakulásnak és a finn megszerzésének köszönhetően drasztikusan jobb teljesítményt nyújt az idei szezon során. Raikkönen szerint annyival, hogy év végére a középmezőny egyik legerősebbjévé is válhat.

 alfa-rear-20191



"A jelenlegi helyezésünk nem tükrözi, milyen potenciál van bennünk. Eddig történtek idén furcsa dolgok, de mindenünk megvan ahhoz, hogy ötödikek legyünk, csak ki kell használnunk a lehetőségeinket, és megszerezni a pontokat" - taglalta a finn az olaszországi paddockban.

A monzai teljesítménnyel kapcsolatban jóslatokba nem bocsátkozott Raikkönen, de reméli, hogy hasonló tempóra lesznek képesek, mint a legutóbbi versenyeken. 

Végül egy viccet is elsütött, amikor a sérüléséről kérdezték. Elmondása szerint még nem százszázalékos a bal lába, de a teljesítményére ez azért nincs hatással, mert azzal a féket nyomja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: