DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Albon kerülné a kamerák kereszttüzét

A Red Bull újdonsült F1-es pilótája Spában komoly figyelmet kapott a médiától, ezért most abban bízik, a soron következő, olasz versenyhétvége nyugodtabb lesz számára.

Legyenek bármennyire is barátságosak a kollégák, a Formula-1 szintjén minden pilótának nehéz a csapatváltás, pláne, ha az év közben történik. Alexander Albonnak pedig most ezzel a feladattal kell megbirkóznia, miközben a média által tanúsított figyelmet is elviseli. Múlt héten Spában számtalan fényképezőgép és kamera szegeződött rá, de azt reméli, ezen a héten több nyugalma lesz.

 albon-verstappen-portrait-2019_1



"Az előző hét egy homály volt, annyi mindent kellett magamba szívnom. Talán pont emiatt tűntem annyira nyugodtnak! Arra számítok, és abban bízok, hogy csütörtökön jóval kevesebb lesz a zaj körülöttem" - nyilatkozta a thai, aki külön örül annak, hogy most nincs szünet két verseny között. 

"Itt folytatódik a munka, amit Spában elkezdtünk. Igyekszem annyi tudást magamba szívni, amennyit csak lehetséges. Szerintem kedvező, hogy Monza és Spa egymás után következik, mert a vasárnapi futam után szerdán beugrom a szimulátorba, így a hétvége előtt lendületben maradok."

Hiába szereti annyi néző az Olasz Nagydíj aktuális helyszínét, a pilóták közül úgy tűnik, nem mindenkinek nyerte el tetszését a soron következő pálya. "Ez nem tartozik a kedvenceim közé. Egyszerűen csak van vele valami. Mégis, tavaly F2-ben a tizedik helyről rajtolva a második pozícióért harcoltam, szóval annyira mégsem rossz. Spával ellentétben most az időmérőkre fogunk koncentrálni, amit élvezek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: