DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Binotto: Tökéletesnek kell lennünk Monzában

A Ferrari csapatfőnöke szerint ahhoz, hogy nyerjenek, mindent jól kell csinálniuk, ezt bizonyította Spa is - az biztos, hogy versenyképesek lesznek, de a motorjuk azért némi aggodalomra ad okot...

A spái győzelem után nagy esélyesnek tekinthetjük a Ferrarit Monzában, hiszen az idei autót mintha pontosan az olasz pályára tervezték volna: az egyenesekben pokolian gyors a motorerő és az aerodinamikai hatékonyság miatt, akkor van bajban, amikor nagy leszorítóerőre lenne szükség. Nos, Monzában általában az nyer, aki az egyenesekben nyer - még inkább igaz ez ott, mint Spában volt.

"A spái győzelmünk fontos a szurkolók számára, remélhetőleg sokan támogatnak majd minket Monzában. Azt láttuk, hogy a győzelemhez mindent tökéletesen kell csinálnunk az időmérőtől kezdve a rajton át a pilóták teljesítményével folytatva a csapatmenedzselésig, mindent. Azt várom, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz Monzában, szóval tökéletesnek kell lennünk, tudva azt, hogy a Mercedes is versenyképes lesz" - idézi Mattia Binott csapatfőnök szavait a Formula-1 hivatalos weboldala.

ferr



Némi aggodalomra adhat okot, hogy az új motor megállt Antonio Giovinazzi Alfa Romeójában, úgyhogy ezt még Monza előtt ki kell vizsgálniuk. "Elemeznünk kell, hogy mi történt, a motor visszakerül Maranellóba, megvizsgáljuk és megpróbáljuk megérteni a helyzetet. Van pár napunk arra, hogy reagáljunk, de igen, ez aggodalmat jelent" - magyarázta Binotto.

"Spa nyilván az egyik leginkább motorerő-érzékeny pálya, ahogy Monza is és bizonyítottuk, hogy ott versenyképesek voltunk, úgyhogy ugyanígy versenyképesek lehetünk Monzában is, ez nem kétséges. Fejlesztettünk néhány alacsony leszorítóerejű csomagot, ezek egy részét használtuk Spában" - utalt arra a szakember, hogy lehetnek még tartalékaik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: