DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappenre büntetés várhat, de nem zavarja

Az Olasz Nagydíjon a Red Bull várhatóan hollandnál is beveti a Honda legfrissebb erőforrását, ami rajtbüntetést jelentene számára. Ez nem izgatja őt, hiszen Monzában lehet előzni.

A Red Bull Formula-1-es csapatának motorszállítója a legutóbbi versenyhétvégén, Belgiumban mutatta be legfrissebb motorcsomagját. A fejlesztést nem kapta meg mind a négy Hondát használó autó, egyedül Danyiil Kvjat Toro Rossójába volt egész hétvégén beszerelve a "Spec 4", ám a gárda annyira elégedett volt a látottakkal, hogy Christian Horner csapatvezető szerint esélyes, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjra a Red Bull zászlóvivője, Max Verstappen is megkapja a csomagot.

 verstappen-action-20192



"Valószínűleg, a hét folyamán eldöntjük" - reagált a Motorsport idevágó megkeresésére Horner. "Le fogunk ülni a Hondával, meglátjuk, mit mondanak. Bátorító, amit pénteken Kvjattól láttunk. Egyértelmű a fejlődés."

Mivel Verstappen autójában minden erőforrás-elemből felhasználták az engedélyezett maximumot, ezért a holland egy esetleges motorcserével a mezőny végéről rajtolna Monzában. Ez azért nem zavarja őt, mert a Honda végsebessége egyre erősebb, ráadásul a Sebesség Templomában több jó előzési pont is található.

"Szerintem fel tudok majd kapaszkodni. Egyelőre a büntetéssel kapcsolatban semmi sem hivatalos, de az sem nagy ügy, ha hátulról indulok. Tudjuk, hogy a Ferrari nagyon gyors lesz, a végéről indulva a top négy elérhetetlen. Mögöttük azonban bárkit el lehet kapni" - idézte őt a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: