DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Albon lenyűgözte főnökét

Első Red Bull-os versenyén a mezőny végéről rajtolva lett ötödik Alex Albon, amivel csapatfőnökét rögtön levette a lábáról. Szerintünk garantált a helye, ha így folytatja.

Tizenkét Formula-1-es futam után dobták mélyvízbe Alexander Albont, de a fiatal thai pilóta hamar megvetette lábát. Miután Pierre Gaslyval elégedetlen volt a Red Bull Formula-1-es csapata, Albont ültették a helyére, akinek a Belga Nagydíj volt az első versenye az élmezőnyben. A 23 éves pilóta meggyőzően debütált a "nagyok" között, (motorcsere miatt) a sor végéről rajtolva, látványos előzéseket bevállalva erős pontszerző helyen végzett.

albon-action-spa-2019



"Alex egész hétvégi teljesítményével elégedett vagyok, nagyszerűen zárkózott fel a tizenhetedik rajthelyről, így az első közös futamunkon az ötödik helyen végzett. A verseny első szakaszában még eléggé óvatos volt, de a puhább keveréken elkezdett éledezni. Nagyszerű előzéseket mutatott be" - méltatta új pilótájának teljesítményét Christian Horner csapatfőnök, majd rátért másikversenyzőjének peches esetére.

"Max rajtja nem volt valami jó, így az egyes kanyarban közrefogták. A kanyar közepén összeütközött Kimivel [Raikkönen], aminek következtében eltört az autó egyik lengőkarja, így vége lett a versenyének. Frusztráló versenybaleset volt, mert Max egyhuzamban több mint húsz futamon végzett a top ötben, és ez a sorozat a hazai versenyén ért véget."

A Formula-2-ben történt tragikus baleset miatt az autósport világa megrendült, de az élet nem állt meg. A Red Bull-osok is Antohine Hubert-rel a gondolataikban versenyeztek. 

"Az egész közösségnek nehéz 24 órája volt, mindenki nehéz szívvel versenyzett. Gratulálok Charles Leclerc-nek, nagyszerű versenyt futott, és helyesnek érzem, hogy Anthoine egyik közeli barátja nyerte a futamot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: