DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Így járt túl Albon Perez eszén

Remek versenyzéssel az ötödik helyen ért célba első Red Bull-os versenyén a brit-thai pilóta, aki az utolsó körben ügyes taktikával előzte meg a Racing Pointban ülő mexikói riválisát.

Alexander Albon immár a Red Bull anyacsapatának színeiben állt rajthoz a Belga Nagydíjon, ahol azonban erőforráscsere miatt csak a mezőny hátsó részéből indulhatott. A felzárkózása egy ideig lassan haladt, az utolsó körökben azonban nagyot hajrázott, s végül Lando Norris kiesése miatt ötödik lett. Ehhez viszont az is kellett, hogy az utolsó körben megelőzze Sergio Perezt, s tette mindezt úgy, hogy a mexikói kissé még a fűre is szorította (az esetet vizsgálták, de végül nem büntettek a felügyelők).

albon-redbull-spa-1



Mint azt a leintés után az érthetően elégedett Albon elmondta: már korábban is elmehetett volna akár Perez mellett, ám akkor a Racing Point pilótája nyithatta volna a hátsó szárnyát a Kemmel-egyenesben. Éppen ezért komoly trükközés vette kezdetét, amelyről így beszélt a brit-thai pilóta az F1i.com hasábjain:

„A DRS-es játékot játszottuk az 1-es kanyarban. Nyilván Sergio DRS-t akart, a Racing Point pedig eleve erős volt az egyenesekben. Szóval olyan volt, mint egy újraindítás egy VSC-fázis után. A Racing Point egész hétvégén rettenetesen gyors volt az egyenesben, éppen ezért úgy csináltunk, mintha azt mondogattuk volna egymásnak az első kanyar után: „csak utánad”, „nem, csak utánad”. Elég jó ütemben értük utol Sergiót az Eau Rouge után. Remélhetőleg ő az, aki „csintalan” volt a felügyelők szerint.”

„Bizonyos szempontból a DRS már túl jó is, mert akárki nyithatja, szinte biztosan megelőzi az előtte haladót, és ezt figyelembe véve mindig küzdesz a DRS-ért, ha tudod, hogy pozíciót fogsz veszíteni. Jó móka volt, nevettünk is rajta utána” – tette hozzá Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: