DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Ferrarinak áll a zászló, Hamilton a falban

A Belga Nagydíj harmadik szabadedzésén a vörösök kirobbanthatatlanok voltak az élről, Hamilton pedig csúnya bakit követett el, és a falban végezte. Verstappenben is ott van az erő.

A tegnapihoz hasonló, kellemes késő nyári időjárás várta a mezőnyt szombaton délben az Ardennekben. Ma a pilótáknak egy hatvan perces gyakorlásra volt lehetősége, ezen elsősorban az időmérőre készültek. A pénteki két edzés alapján ma a Ferrari van a legjobb helyzetben, ám a Mercedesnek gyanúsan nagy volt a hátránya, így részükről rejtett tartalékokra számíthatunk. A verseny szempontjából jó hír, hogy a Red Bullban is lehet érezni az erőt. 

leclerc-spa-fp3



Mivel ilyenkor szinte kivétel nélkül a kvalifikációra gyakorol a mezőny, a gumik közül a puha keveréké volt a főszerep. A közepeseknek, és főleg a kemény abroncsoknak majd a hosszabb etapokon lesz létjogosultságuk. 

Az idő szűke ellenére sokan nem siették el a gyakorlás megkezdését, a Mercedes párosa és Max Verstappen is például 25 perc elteltével hajtott a pályára. A hollandnál feltűnő változás, hogy a hátsó szárnyat még a tegnapinál is laposabb verzióra cserélték, így még nagyobb végsebesség várható tőle, ám ennek ára a féktávokon bizonytalanabbá váló autó.

ham-falban2-spa

A tegnapi szétszórtságból Lewis Hamiltonnak nem sikerült kilábalnia, olyannyira nem, hogy egyik gyorskörén csúnyán összetörte Mercedesét. Kívülről elnézve a bal első futómű és az orrkúp mindenképp cserére szorul, lesz munkája a szerelőknek az időmérőig. Ez nemcsak a britnek, a többieknek is kellemetlen helyzet, ugyanis piros zászlóval leintették az edzést, ám a program nem csúszhat, ezért az óra megállás nélkül pörög.

Az újraindítás után szűk negyed óra maradt a gyakorlásra. A tabella tetején az elejétől a végéig a Ferrarik álltak, Sebastian Vettel és Charles Leclerc felváltva cserélődött az első két helyen. Max Verstappenben is sok rejlik, de nem tudott dűlőre jutni saját autójával, gyorsköreit folyton megszakította. A Mercedesek valódi ereje továbbra is kérdés, Hamilton meg sem tudta mutatni foga fehérjét. Erősnek tűnik a fejlesztett motorral az Alfa Romeo párosa, valamint Sergio Perez is. Alex Albon motorbüntetés miatt nem produkált éles kört.

A hatvan percről élő, szöveges közvetítésünk itt olvasható vissza.

A végeredmény:

spa-fp3

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: