DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bejelentette 2020-as párosát a Racing Point

Újabb csapat jövő évi felállása tisztázódott Spában. Sergio Perez nem is csupán egy, hanem kapásból három évre írta alá új szerződését a Racing Pointtal, megfelelően a várakozásoknak.

Sergio Perez és Lance Stroll marad a Racing Point két versenyzője a következő Formula-1-es szezonban is, jelentette be közlemény formájában pénteken késő délután az istálló. Perez nem is egy, hanem három szezonra szóló, 2022 végéig érvényes kontraktust írt alá. Stroll apja révén – Lawrence Stroll a Racing Point tulajdonosi körének vezetője – gyakorlatilag örökös hellyel rendelkezik az istállónál, erről tanúskodik, hogy esetében a közlemény sem időtartamot, sem szerződést nem említ.



A Formula-1 múltjában kevés versenyző töltött olyan hosszú időt egy csapatnál – különösen a középmezőnyben –, mint Perez, aki hatodik szezonját húzza a Racing Pointnál (korábban Force India): a mexikói McLarennel töltött sikertelen éve után, 2014-ben csatlakozott a silverstone-i központú istállóhoz. Amennyiben Perez kitölti új szerződését, kilenc szezont teljesít majd a Racing Point színeiben.

„Ezzel a csapattal hosszú ideje dolgozom együtt, azóta második családommá vált” – kommentálta Perez a bejelentést. „Közösen roppant mértékű sikert éltünk meg, és osztozunk versenyzés iránti szenvedélyünkön. Meggyőzött az az irány, melyet a csapat az elmúlt 12 hónapban vett, ez pedig önbizalmat ad a jövőre nézve. Hiszek abban, hogy a legjobb időszak még előttünk áll, ezért arra számítok, hogy a következő években számos dobogót fogunk ünnepelni.”

Említésre méltó, hogy a 2022-es dátum egybeesik a Mexikói Nagydíj hosszabbításával: a verseny ugyancsak a következő három évben marad a világbajnokság része.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: