DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Raikkönen: Fáj a lábam. Az egyik. Öregszem. Piálni biztonságosabb

Kimi, melyik lábad sérült meg? „Az egyik a kettő közül!” Az Alfa Romeo finn pilótája még nem 100%-ig biztos abban, hogy rajthoz tud-e állni a Belga Nagydíjon, de a humorérzéke a helyén volt, amikor az állapotával kapcsolatos ezernyi kérdésre válaszolt.

00119015_100 



A csütörtök reggel – első – nagy híre volt, hogy Marcus Ericssont, a Alfa Romeo tartalékpilótáját Spába parancsolta a csapat, aki annak ellenére is kénytelen volt visszatérni az F1-es paddockba, hogy a hétvégén versenye lett volna az IndyCarban. A portlandi futamon így Conor Daly helyettesíti őt a Schmidt Peterson Motorsports színeiben. Hamarosan az az információ is elterjedt a paddockban, hogy Raikkönen szorulhat helyettesítésre, aki összeszedett egy sérülést a nyári szünet alatt. A finn azonban szintén megérkezett a pályára a nap során, és mondani sem kell, mennyire várta a teljes F1-es sajtó a kora délutánra kitűzött sajtótájékoztatóját az Alfa Romeo motorhome-jában. Raikkönen klasszikus önmagát hozta, azaz minden szót úgy kellett belőle kihúzni, de amikor mondott valamit, az általában csattanóval zárult.

És hogy ott lesz-e a vasárnapi futam rajtjánál? Döntse el mindenki a vele készült alábbi beszélgetés alapján, amelyen a Formula.hu is részt vett.

 

Úgy hírlik, hogy valamilyen sérülésed van. Mi történt?

Meghúzódott egy izmom, ennyi az egész. Majd meglátjuk, mi lesz vele.

 

A lábadon?

Igen.

 

Hogyan húzódott meg?

Sport. Sérülések. Öregszem. Mindig is mondtam, hogy sportolni veszélyes. A piálás biztonságosabb, ott nem lehet sérüléseket szerezni, legfeljebb másnaposságot.

 

Ericssont viszont készenlétbe állította a csapat.

Szükségünk volt egy biztosítékra. Butaság lenne a részünkről, ha nem lenne itt a harmadik számú versenyző arra az esetre, ha mégsem tudnék vezetni. Okkal van itt, hiszen a csapat megkérte őt, de ezzel csak felkészültünk a legrosszabb forgatókönyvre. Ez így teljesen normális. Persze számára nehéz a helyzet, hiszen versenye lett volna, de hát ez van.

 

Szóval hogy érzed magad most fizikálisan?

Javul a helyzet, de majd meglátjuk.

 

100%-ig biztos vagy benne, hogy rajthoz állhatsz, vagy majd a holnapi nap fog dönteni?

Nem tudom, majd holnap meglátom.

 

Szóval nem 100%?

Ha azt akarjátok írni, hogy nem 100%, akkor írjatok olyan számot, amilyet csak szeretnétek! Az autót vezetni eddig nem volt lehetőség, szimulátorunk pedig nincs a csapatban, de ha lenne, attól se lennénk sokkal okosabbak. De elvileg rendben kell lennie.

 

A jobb vagy a bal lábadon szereztél sérülést?

Az egyiken a kettő közül!

 

Na de melyiken?

A balon. Valamiért azt érzem, hogy nagy sztorit akartok ebből csinálni!

 

Elképzelhető, hogy gondod lesz így a fékezéssel?

Inkább legyen a fékezéssel, mint a gázadással! No, de rendben kell lennie. Ha nem gondolnám így, el sem jöttem volna megpróbálni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: