DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Időjárás: Megérkezik az ősz az F1-be

Véget ért a nyári szünet a Formula-1-ben, Spa pedig meg is hozza azt a kavaros időjárást, amelyet már megszokhattunk a pályától az évek alatt, ezzel elhozva az őszt a száguldó cirkuszba.

Már szeptemberre csúszik át a Belga Nagydíj vasárnapja, és aznap, szinte óramű pontossággal meg is érkezik a lehűlés és azzal együtt az ősz Belgiumba. Szombatról vasárnapra majd’ 10 °C-ot esik a hőmérséklet, miközben csapadékra is számítani lehet a verseny alatt.

A pénteki napon azonban még nem kell készülnie a csapatoknak arra, hogy bőrig áznának, hiszen a délelőtti gyakorláson és a délutánin sem várható semmiféle csapadék, miközben a hőmérséklet 14 és 23 °C közé fog esni ez idő alatt.



Szombaton lesz aztán a legmelegebb, és esőre is inkább csak az esti órákban kell számítani. A harmadik szabadedzés kezdetén nagyjából 19-20 °C-os lesz a levegő hőmérséklete, az időmérőre pedig majdnem 25 °C-ig kúszik majd fel a hőmérők higanyszála, de aztán vasárnap megérkezik az ősz a Formula-1-es mezőny nyakára!

A vasárnapi csúcshőmérséklet ugyanis nagyjából 15-17 °C körül alakul majd, eközben pedig számítani lehet néhány záporesőre is, tehát izgalmas Belga Nagydíj elé van kilátás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: