DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sajtó: A Ferrari növeli a költségeket

A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri a költségsapka bevezetése ellenére is szeretne növelni az F1-es költségeken a Corriere della Sera értesülései szerint. Új szimulátorra is szükség lesz.

Az olaszországi sajtó általában jól értesült, amennyiben a Formula-1-ről és azon belül is a Ferrariról van szó, a Corriere della Sera újság pedig úgy tudja, a Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri szeretné növelni az F1-es költségeket, hiszen amellett, hogy a Scuderia rendelkezik a legerősebb motorral, az aerodinamikai téren jelentős lemaradásuk van.

Mindeközben a Ferrari arra készül, hogy megszerezze idei első győzelmét Spában, majd rögtön a következőt hazai közönség előtt, Monzában: „Motiváltabbak vagyunk, mint valaha. Szeretnénk jól teljesíteni a szezon második felében, beleértve már a most következő hétvégét is!” – szögezte le Mattia Binotto.



Ez a motiváció pedig Daniele Sparisci szerint kihatással lesz a fejlesztésekre is, az újságíró elmondása alapján ugyanis jelentős tőkenövelésre kell számítani a Ferrarinál a következő időszakban: „Az egyik legfontosabb dolog most a szimulátor fejlesztése lesz, a mostani ugyanis már tíz éves. Mindemellett számítani kell néhány aerodinamikai és gumikezelési mérnök érkezésére is a csapatnál, miközben jó néhány már meg is kezdte a munkát Maranellóban.”

Az értesülések szerint Simone Resta is hamarosan megkezdi a munkálatait a Ferrarinál, a szakembert ugyanis visszahívták az Alfa Romeótól, és novembertől munkába áll Maranellóban, hogy felügyelje a 2021-es autó tervezését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: