DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Norris: Hamilton egészen más helyzetben volt

A McLaren brit F1-es újonca szeretné elérni azt, amit rutinosabb honfitársa, de hangsúlyozta, hogy teljesen más helyzetben került ő a wokingiakhoz, mint anno Hamilton.

Remek újoncszezont fut Lando Norris a McLarennél, a brit fiatal azonban nem érzi úgy, hogy jelen helyzetében képes Lewis Hamilton örökébe lépni: a most már ötszörös világbajnok klasszis anno szintén a McLarennél debütált brit újoncként, igaz, jelentősen más helyzetben. Norris szerint nem is lehet összehasonlítani a két szituációt.

"Ő akkor csatlakozott a McLarenhez, amikor nagyon más helyzetben voltak. Akkor képesek voltak futamokat nyerni, mi most nem... még! Szóval nem lehet összehasonlítani" - reagált arra a felvetésre, hogy eléri-e Hamilton szintjét.

00119014_439



"Akármennyire is szeretném elérni azt, amit ő, az emberek mindig más helyzetben vannak, én is másban vagyok, mint ő volt. Nem mondom, hogy lehetetlen, csak azt, hogy alapvetően összehasonlíthatatlan a két szituáció. Furcsa arra gondolni, hogy milyen messze volt a Formula-1, most pedig én is pilóta vagyok - ha nem is Lewisszal, de vele egy mezőnyben harcolok" - magyarázta a gp247 kérdésére.

"Ausztriában csatáztunk is, ami menő volt, remélhetőleg több ilyen is lesz! Ez tényleg menő, mert nem hittem, hogy igazán képes lehetek erre, aztán lehetőséget kaptam és arra gondolok, hogy anno milyen csodálatos volt az, hogy majd egyszer talán versenyezhetek velük, most pedig itt vagyok a McLarennel" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: