DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Verstappen: Inkább hasonlítok Vettelre, mint Hamiltonra

A mezőny jelenleg két legsikeresebb versenyzője Lewis Hamilton és Sebastian Vettel, az új generáció feltörekvő csillaga pedig Max Verstappen. Óhatatlan ezek után az, hogy a hollandot összehasonlítsák a sztárokkal, de ő áll ennek elébe.

Lewis Hamilton már 34, Sebastian Vettel pedig 32 éves volt 2019-ben, így Kimi Raikkönen esetleges visszavonulása után ők lennének a korelnökök. Bár egy generáció, kettejük között a jelenlegi forma mellett magánemberként is van egy jelentős különbség: míg Vettel igyekszik amennyire csak lehet, különválasztani a magánéletet az F1-es versenyzői léttől, addig Lewis Hamilton mindig is kitárulkozott a közösségi médiában a rajongóinak. 

A közeljövő, sőt, egyre inkább a jelen sztrájának tekinthető Max Verstappen tőlük több mint egy évtizeddel fiatalabb, és majd csak egy bő hónap múlva ünnepli a 22. születésnapját, tehát feltételezhetnénk nála akár egy teljesen más, harmadik viselkedésformát, azonban a holland a De Telegraafnak úgy fogalmazott, van közös benne... inkább Vettellel.

00119017_871



„Inkább hasonlítok rá, mint Lewisra ebben a témában, hogy mit mondok és mit nem, mit osztok meg és mit nem” - gondolkodott el a lap kérdésére. „De egyébként folyamatosan fejlődöm abban, hogy mi az, amit megosszak a magánéletemről, és mit ne. Mindenki hoz egy döntést ezzel kapcsolatban. Lewis más generáció és más típus, de nincs ezzel semmi baj. Én például szeretek szimulátorozni, de róla ezt például nem annyira tudom elképzelni.”

A hollandot kikapcsolja a virtuális világ. „Igazán relaxáló elfoglaltság, izgalmas a tudat, hogy aznap a világ több pontján is nyerhetek versenyt. Emlékszem, amikor gokartoztam, jól esett még éjjel is menni egyet valamelyik fedett pályán. Nincs ez másképp a szimulátorokkal sem. De néha például jól esik csak simán futni is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: